Нагадую всім обуреним

17 січня 2014, 08:27
Власник сторінки
юрист-кримінолог
0
1065

Особа, яка не з"явилась на вибори, є байдужою до їх результату

Всім обуреним  прийнятими вчора законами хочу нагадати деякі цифри і факти.

На вибори президента у 2010 році (другий тур) не з"явилось 11 млн.197274 виборців. Це 30% від усіх виборців держави.

Президента тоді обрали 12 млн 481266 виборців, що складає 33% від усіх виборців. І це є легітимно. Демократія в Україні  має вади, у нас не встановлений мінімальний поріг явки виборців і голоси  рахуються від тих, хто прийшов. А це означає, що навіть 10 осіб можуть обрати депутата чи президента, якщо інші не з"явились на вибори. Тож, ми мусимо підвищувати рівень своєї політичної культури та відповідально ставитись до свїх виборчих прав, аби потім не обурюватись.

Коли обирали депутатів до Верховної Ради у 2012  виборчий нігелізм зріс і на дільниці вже  НЕ з"явилось 15млн. 923 694 виборців - це 42% від загальної кількості виборців.

То про що ми зараз говоримо?

Тепер ще раз вдумайтесь - за дві партії, які зараз утворюють парламентську бльшість проголосувало лише 8 млн 804015 виборців - це 23% від загальної кількості виборців. І це законно. Це демократія - хто не прийшов на вибори, його інтереси не будуть представлені у владі. Адже у країнах, де відсутній поріг явки виборців, вважається, що особа, яка не з"являється на вибори є байдужою до їх результату.

Але ж ні, граблі - це наша національна забава. Уже під час Майдану -2013, у грудні в Києві на довибори з"являється лише близько 37% виборців.  Ця пасивність і заклала події, що зараз відбуваються.

Залишився рік до  чергових виборів. Закликаю всіх - приходьте на виборчі дільниці. Це і є головний інструмент демократії (і хоч демократія недолуга, але нічого кращого людство поки що не винайшло (с) Черчіль У.).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.