Скільки церков відвідає Янукович на Великдень?

23 квітня 2011, 10:53
Власник сторінки
Политолог
0
634

Це невеличкий пост-емоція автора, який є переконаним прихильником свободи совісті та із повагою ставиться до всіх без винятку релігій та конфесій.

Пам’ятаєте, як Ющенко на Різдво і Великдень об’їжджав усі київські храми, щоб продемонструвати своє рівне ставлення як президента до всіх конфесій в українському православ’ї. Можливо в цьому і було щось фарисейське. Можливо робилося це все напоказ. Проте це все ж був важливий меседж щодо ставлення глави держави до свободи совісті та віросповідання.

Натомість Янукович на президентській посаді продовжує декларувати свою прихильність лише УПЦ МП. Це звісно його право як релігійної людини – вільно обирати свою церкву, конфесію, віру. Проте як глава держави він тим самим провокує нерівне ставлення до існуючих сьогодні в Україні православних конфесій.

І це не перший і неєдиний прояв нерівного ставлення президента до різних конфесій, що самим фактом демонстрації позиції влади ставить прихожан у нерівне становище. Згадайте, як Янукович не знайшов часу відвідати інтронізацію глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука і особисто привітати очільника однієї з українських християнських церков.

То ж чи виправить своє нерівне ставлення до релігійних концепцій Віктор Федорович на Великодень? Скільки церков він відвідає?

Чи він просто продовжить традицію освячувати у Києво-Печерській Лаврі кошик із пасхальними продуктами, серед яких замість червоного вина у Віктора Федоровича зрадницьки виглядає пляшка дорогої горілки…?

Олексій Краснопьоров, політичний консультант

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.