Два фронти Тимошенко

17 серпня 2011, 11:51
Власник сторінки
Политолог
0
473

Юлія Тимошенко вед боротьбу за свою свободу одразу на двох фронтах: зовнішньому і внутрішньому. Причому боротьба ця ведеться із перемінним для лідера «Батьківщини» успіхом.

Перемога Тимошенко на зовнішньому «фронті» - майже очевидна. За неї вступилися представники всіх країн «великої вісімки» - навіть Росія. Не будемо шукати для цього додаткових пояснень. Мотиви поведінки світової спільноти давно відомі і озвучені. Так, Європа вдячна Тимошенко за допомогу у вирішенні газової кризи-2009. Росія не бажає перегляду вигідних для «Газпрому» контрактів, а тому вимушена стати на бік Тимошенко, тим самим відстоюючи свій інтерес і демонструючи, що контракти були підписані на взаємовигідних і взаємноприйнятних умовах, а головне – чесним шляхом. США використовують підтримку Тимошенко як інструмент диску на діючу владу з метою отримання інших економічних і політичних бонусів в обмін на відносну тишу та відсутність певних санкцій, які могли б бути пов’язані із арештом головної опозиціонерки і «руйнуванням демократичних і правових устоїв».

Проте навіть на зовнішньому «фронті» для Юлії Володимирівни не все так гарно, як може здатися на перший погляд. Головне – міжнародні критичні заяви так і не досягли головної мети. Думка світової спільноти не змусила владу звільнити ЮВТ з-під арешту.

На внутрішньому ж «фронті» Юлія Володимирівна вочевидь програла. Тема її арешту здобула резонанс лише у ЗМІ, але не в головах людей. Суспільство не лише не стало на захист Тимошенко шляхом виходу на вулиці і протестів, а й досить мляво відреагувало на головний інформпривід літа – арешт лідерки опозиції. Те, що Тимошенко судять відчувається хіба що під Печерським райсудом. А вже десь ближче до околиць Києва – це не тема ані для «народних хвилювань», ані навіть для суспільної дискусії.

І це поразка. Адже для політика рівня Тимошенко немає і не може бути нічого гіршого, ніж викликати байдужість у критичної маси власних громадян і навіть власних виборців. Навіть у такій критичній для її фізичної свободи і політичного майбутнього ситуації.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.