Враження від Олімпійського

14 листопада 2011, 14:06
Власник сторінки
Политолог
0
483

У цілому, недолугу організацію першого матчу на головній арені Євро-2012 перекрили лише позитивні емоції від гідної гри збірної України і пристойного рахунку.

Перший матч на новому "Олімпійському" порабував хіба що одним - пристойним рахунком із гідним суперником - збірною Німеччини.

Решта - майже суцільний негатив. Ні, стадіон дійсно гарний і навіть грандіозний. Поле чудове. Конструкція оригінальна і красива. Але... Як відомо, дріб'язки ввирішують не головне. Вони вирішують все.

По-перше, вхід. Стояти на вході до стадіону понад півгодини - це абсурд. Так не має бути. Тобто система пропуску великої кількості вболівальників не опрацьована. Сподіватимемося, це виправлять до весни.

По-друге, туалети. Їх явно не вистачало, утворювадися черги, що посилювало загальний дискомфорт.

По-третє, акустика. Сидячи на трибуні було майже не чути оголошень по гучномовцю.

По-четверте, екрани. На одних з найбільших табло світу не було ані повторів, ані будь-якої іншої корисної і цікавої для глядачів інформації. То навіщо ж їх взагалі встановлювали?

По-п'яте, освітлення. На стадіоні навіть не горіли всі прожектори, які мали б. Звісно, світла вистачало. Проте незрозуміло, навіщо економити на електроенергії кількох прожекторів, якщо ви вже збудували один з найдорожчих в світі стадіонів.

У цілому, недолугу організацію першого матчу на головній арені Євро-2012 перекрили лише позитивні емоції від гідної гри збірної України і пристойного рахунку.

А тепер трошки про власне політичну складову.

Через півроку сюди приїдуть європейці дивитися футбол. І головне завдання Євро-2012 у цьому відношенні - продемонструвати всі принади української гостинності, створити позитивні емоції у людей і викликати у них бажання продовжити стосунки з цією країною. Для когось - це бажання приїхати сюди на відпочинок, курорт чи просто туристичні оглядини. Для когось - вкласти сюди гроші. Для когось, можливо, приїхати сюди працювати і навчатися.

Євро-2012 має послужити формуванню позитивного іміджу України, а не навпаки!

І якщо перераховані мною недоліки і ще багато прорахунків не будуть виправлені, Євро-2012 з національної гордості і свята перетвориться на позор його організаторів і розчарування.

А цього, переконаний, нікому б не хотілося. Принаймні якщо ми вболіваємо за успіхи своєї країни.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтиногової агенції "Concept-GRoup"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.