Збіг обставин задля остаточного знищення БЮТу

09 грудня 2011, 12:45
Власник сторінки
Политолог
0
554
Збіг обставин задля остаточного знищення БЮТу

Події одного тижня.

Що це, збіг обставин? Події одного тижня.

1. Влада підібрала заміну Онопенку на посаді голови Верховного суду. Ним найімовірніше стане відносно провладний  провладний Петро Пилипчук.

2. Євген Корнійчук - зять Онопенка - амністований. Напевно, за остаточну здачу Української соціал-демократичної партії "під владу". УСДП була частиною БЮТу.

3. Щодо Юлії Тимошенко винесено рішення Шевченківського райсуду Києва про її арешт (це вже другий арешт). Навіщо такі парадоксальні дії?

Для того, щоб Тимошенко не вийшла на волю навіть у разі декриміналізації 365 статті КК України, за якою її засудив Родіон Кірєєв.

4. Іван Кириленко на посаді голови фракції БЮТ-Батьківшина замінений на Андрія Кожем'якіна, якого називають близьким до Банкової через старі зв'язки із спецслужбами.

БЮТівці виправдовуються, ніби це рішеня було узгоджено із Тимошенко ще рік тому. Навіть не аргументуватиму, чому такі виправдання виглядають абсурдно.

5. Єфремов на показ світові заявляє, що звільнення Тимошенко поставить під сумнів демократію. Звісно, заява зроблена не лише для європейців, а насамперед для ще вірних Тимошенко депутатів. Це чіткий сигнал: ЮВТ на волю не вийде.

Ні, це не збіг обставин. Це завершення системної роботи по остаточному знищенню БЮТу як політичного конгламерату, центром якого була Тимошенко. І до парламентських виборів владі це, схоже, таки вдасться...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.