Ігри з мораторієм на продаж землі

09 грудня 2011, 13:42
Власник сторінки
Политолог
0
498
Ігри з мораторієм на продаж землі

Парламентарії можуть таки "випадково" не встигнути продовжити мораторій до Нового року.

Верховна Рада не підтримала проект Володимира Яворівського щодо продовження мораторію на продаж землі до 2013 року. Звісно, спікер Литвин заявив, що мораторій таки буде прийнятий і навіть доручив профільному комітету з питань АПК підготувати відповідний законопроект.

Проте...

Проте парламентарії можуть таки "випадково" не встигнути продовжити мораторій до Нового року. І закон вступить в силу через кілька тижнів після початку 2012 року.

Тобто з'явиться часовий люфт, коли мораторій не діятиме і землю буде купувати можна. Жодних сумнівів, що деякі представники української "бізнес-еліти" дуже сильно чекають на цей короткий період "випадкової" невизначеності і вміло та вдало цим періодом скористаються.

Це в ситуації, коли на даний момент вже 48% землі, за деякими оцінками (http://www.radioera.com.ua/eranews/?idArticle=37009) знаходиться у приватній власності латифундистів.

Тож виникають великі сумніви, що можлива проволочка із прийняттям мораторію і часовий люфт для продажу землі буде випадковим...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.