Погрожує?

11 грудня 2011, 13:51
Власник сторінки
Политолог
0
524
Погрожує?

Щось підсвідоме за Фрейдом в цих словах Януковича таки є.

Вчергове коментуючи долю Юлії Тимошенко,Віктор Янукович сказав, що це життєва ситуація, яка лежить у особистій площині і таке може статися з кожним.

Перше, що спало на думку після прочитання президентського коментаря: це він так погрожує? Натякає: БІЙТЕСЯ, таке може статися з кожним...?

Можливо, я дещо пересмикую, але все ж щось підсвідоме за Фрейдом в цих словах Януковича таки є.

А й справді, таке може статися з кожним. Як випадково сталося зі студентом Ігорем Індилом. Як сталося з шахтарем-інвалідом Генадієм Конопльовим.

Так відбувається тому, що влада дедалі більше боїться. А боючись, робить дедалі абсурдніші у своїй жорсткості кроки.

Але це не проблема лише Януковича і навіть не проблема нинішньої влади і вибудуваної нею системи вертикалі. Це проблема репресивної системи в Україні, якою може скористатися будь-яка, навіть найліберальніша влада.

Тож аби не боятися, що "таке" може статися з кожним, потрібно міняти всю репресивну систему в країні: від рівня застарілого законодавства до рівня окремого дільничого інспектора чи помічника судді. І зробити це може лише громадянське суспільство. Адже жодна влада в цьому зацікавлена не буде...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.