Чи вистачить бійців "Беркута" для придушення протестів?

14 грудня 2011, 10:49
Власник сторінки
Политолог
0
525
Чи вистачить бійців  Беркута  для придушення протестів?

Частота протестів і чисельність протестуючих постійно зростає.

Я тут власне не про кількість співробітників МВС в цілому чи окремих спецпідрозділів МВС зокрема.

Проте якщо комусь цікаво, можу навести наступну статистику. Наразі чисельність співробітників Міністерства внутрішніх справ майже вдвічі перевищує чисельність військовослужбовців Збройних сил України. Так, в ЗСУ, згідно з останніми даними, служить 192 тисячі осіб, і у 2012 році чисельність армії має скоротитися на 8 тисяч – до 184 тис. військових. А от загальна чисельність кадрів МВС (за винятком внутрішніх військ) становить 324,4 тис. осіб. Сюди входить і сумнозвісний «Беркут» – структурно цей підрозділ складається із двох полків, шести окремих батальйонів і 19 рот загальною кількістю понад 3,25 тис. осіб. У кожній області при Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС створено спецпідрозділ «Сокіл» – від 10 до 50 силовиків залежно від регіону. Є чимало інших частин. Крім того, до підпорядкування Міністерства віднесено внутрішні війська, загальною чисельністю 33,3 тис. осіб. Тому всього в країні налічується понад 357 тис. правоохоронців.

Але я все ж про інше. Зверніть увагу, частота протестів і чисельність протестуючих постійно зростає. Вже грудень, скоро новорічні свята, на вулиці моросить дощ... А люди все виходять і виходять, щоб сказати своє "ні" режиму "покращення". Протестні настрої дійсно зростають. І число тих, хто буде готовий виходити на вулиці, переконаний, теж зростатиме.

У мене питання: чи вистачить у влади підконтрольних бійців у її озброєному загоні - МВС + СБУ - аби утримувати ситуацію під своїм контролем. Майже упевнений, що, на щастя, не вистачить.

І насамкінець жартівлива порада ЯнуковичуВікторе Федоровичу, дайте команду набирати нових бійців до "Беркута". Поки ще не пізно. Поки туди і за Вас ще хтось готовий іти. Хоча, можливо, вже й пізно...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.