Неправовий вирок для невизнаного чемпіона

23 січня 2012, 15:46
Власник сторінки
Политолог
0
524
Неправовий вирок для невизнаного чемпіона

Юридичний аналіз вироку бійцю без правил Ромі...

У минулий четвер знаменитого бійця без правил Рому Ландіка таки засудили до трьох років умовно із випробувальним терміном – два роки. Тобто, фактично, засудили його лише на два роки умовно.

Про морально-етичну складову як вчинку Роми, так і вироку, який виніс йому суд сказано вже достатньо. Тому пропоную поговорити про суто юридичну площину справи.

Як виявилося після консультації з юристами, вирок Ландіку не відповідає нормам КК. Як відомо він був засуджений за статтею 296 Кримінального кодексу – „Хуліганство”, а саме за частиною 3 цієї статті, де йдеться наступне:

„3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років”.

Отже, Рому Ландика обвинувачували в хуліганстві за частиною 3 статті 296 КК України. Санкція статті КК України передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років, а його засудили до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки.

Хоча умовне покарання не передбачене даною частиною статті про хуліганство!

Можна припустити, що при призначенні покарання, суд враховував ст.75 КК України, де, зокрема, йдеться: „враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням”.

Тільки незрозуміло, чим керувався суд, враховуючи норми цієї статті???

Які обставини змусили суд виправдати засудженого? Можливо, Ландік – видатний діяч в якійсь сфері? Чи він примірний батько і дитину не можна позбавляти „щастя” виховуватися таким диво-батьком? Начебто, ні.

Напевно, суд врахував якісь інші обставини ))) Принаймні, одну я точно можу назвати: Рома – невизнаний чемпіон у боях без правил. Суспільство не можна позбавляти можливості жити поруч із такою непересічною особистістю!

P.S. Попри мій жартівливий тон, все це доволі сумно…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.