Ми чекаємо на Євро?!

24 січня 2012, 13:52
Власник сторінки
Политолог
0
589
Ми чекаємо на Євро?!

Але приймати його абсолютно не готові...

Чекаємо. Але підходимо до нього майже повністю непідготованими. Ну, якщо не рахувати бцдівництва чотирьох стадіонів.

Зокрема, Україна, в тому числі українська столиця, абсолютно не готова до прийому іноземців. Короткий приклад. Мій знайомий їздив у Карпати і перед виїздом з Центрального залізничного вокзалу Києва зайшов до McDonald's купити кави. Там поряд із моїм знайомим у черзі стояв іноземець, який теж зайшов до фастфуду.

Так от, жоден(!) із працівників цього закладу, який, по-перше, належить до всесвітньої мережі фастфудів, а по-друге, знаходиться поряд із головним вокзалом "європейської столиці" не зміг поспілкуватися із іноземцем англійською. Зрештою, моєму знайомому довелося допомагати іноземцеві у спілкуванні із обслуговуючим персоналом McDonald's на "Вокзальній".

Уявляю собі, як відчуватимуть себе в Києві, і тим паче в інших містах, які прийматимуть Євро, іноземні туристи, які, наприклад, захочуть поїсти у фастфуді або купити сувенір. Вони елементарно не зможуть цього зробити, тому що ніхто з обслуговуючого персоналу не знатиме ані англійської, ані будь-якої іншої європейської мови.

Це лише один аспект того, як ми чекаємо на Євро. А ще є таксисти і продавці, які оббиратимуть туристів. Ще є нестача дешевих готелів, через яку студентів і аспірантів повиселяли з гуртодитків. Але нестача все одно залишилася фактом. Ще є дуже і дуже багато інших проблем.

Тож, схоже, ми чекаємо на Євро лише з рекламних бігбордів і лайт-боксів...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.