Імпорт зі Швейцарії

27 квітня 2012, 12:16
Власник сторінки
Политолог
0
543
Імпорт зі Швейцарії

Або наймайте швейцарських охоронців...

Український політичний бомонд любить все швейцарське. Вони носять швейцарські годинники. Скуповують нерухомість у Швейцарії. Там же тримають гроші. Чому? Ну, тому що там все якісно, чесно, прозоро, надійно. Не так, як в Україні.

Але все одно не полишає відчуття, ніби чогось тут бракує. Перелік швейцарського імпорту ніби-то неповний. Адже речі швейцарські, а люди місцеві. І такі ж у них місцеві звички, поведінка, мова, словниковий запас і манери ставитися до оточуючих. Саме звідси ростуть ноги хамства на адресу журналістів. Та й не тільки журналістів, а й загалом хамського ставлення до громадян керованої ними країни.

Тому перелік швейцарського імпорту доцільно доповнити. Для початку можна найняти швейцарських охоронців. Так би мовити взяти приклад із Папи Римського. Його ж вже понад 500 років охороняють швейцарські найманці. Чим наш політичний бомонд гірший?

Від цього буде краще всім. Для бомонду – це показник власного статусу і наочна демонстрація життєвого успіху. Все як у кращих домах Лондона і Парижа. І людям спокійніше буде. Швейцарські охоронці більш підготовані, більш досвідчені – 500 років на службі Понтифіка не могли не датися взнаки.

Головне ж – швейцарські охоронці безсумнівно значно ввічливіші. Просто у них інший словниковий запас – швейцарський, а не донецький. Вони і слів таких, як випадкові знайомі Сергія Лещенка не знають. Та й якби знали, напевно, застосовувати не стали б.

Ну, просто важко уявити, що швейцарська охорона Папи Римського під час пасхальної служби на Площі Святого Петра в Римі забороняє знімати Бенедикта XVI на мобільні телефони і вживає нецензурні слова на адресу віруючих. Думаю, цей досвід і манеру поведінки швейцарці могли б перенести і на Україну.

Звісно, нам, мабуть, краще було б одразу найняти швейцарських політиків. Але з чогось все ж таки треба починати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.