Пункт призначення

12 червня 2012, 09:36
Власник сторінки
Политолог
0
694
Пункт призначення

На українському транспорті можна доїхати "в один кінець"

Здається, у нас ніщо не обходиться без проблем. Навіть таке чудове і грандіозне свято як ЄВРО-2012. Цього разу хочеться поговорити про транспорт. Адже у розбудову транспортної інфраструктури на передодні ЄВРО-2012 були вкладені мільярди. На виході ж ми отримуємо проблеми, які створюють реальні незручності людям і демонструють країну далеко не з кращого боку.

У даному разі мова йде про авіаційне і залізничне сполучення. Виникають величезні затримки із відправкою авіарейсів. Зокрема, постійні проблеми щодня мають місце в аеропорті „Бориспіль”, де суттєво затримується до 30 рейсів. Не кращою є ситуація і в інших містах, які приймають ЄВРО. Проте там „виручає” менший наплив туристів, ніж у столиці.

Те саме і з залізничним транспортом. Славнозвісні потяги „Хюндай” постійно запізнюються на півгодини, фактично нівелюючи свою швидкісну роль, адже таким чином час у дорозі в порівнянні зі стандартними швидкісними експресами скорочується максимум на 40 хвилин. Це вже не кажучи про те, що самі ці потяги вже тричі ламалися і взагалі не виходили у рейси.

До цього можна додати ще й великий ступінь небезпеки при користуванні українським транспортом. Як свідчать наші джерела, в аеропорті „Бориспіль” мало не щодня виникають позаштатні ситуації. Просто вони швидко ліквідовуються і про це не стає відомо громадськості. Проте рівня небезпеки, природно, це не зменшує. На залізниці рівень небезпеки також доволі високий попри те, що загальновідомо, що наша залізниця одна з найбезпечніших в світі. Так, потяги „Хюндай” будучи не пристосованими до наших колій не можуть розігнатися на свою реальну потужність, адже ризикують зійти з рейок. Тож, користуючись українським транспортом, є всі шанси використати квиток лише в один кінець і знайти „пункт призначення”.

Ні, ми не будемо сперечатися із тим, що транспортна інфраструктура значно модернізована. Чого варті лише нові аеропорти, відремонтовані вокзали тощо. Проте проблема полягає в тому, що „обкатку” і перевірку дієздатності всіх інфраструктурних систем потрібно було робити завчасно. Це мало бути зроблено за рік до футбольної першості. І зараз всі аеропорти вокзали, рейси тощо мають працювати без збоїв, як годинник. У нас же все, як завжди, зробили в останній момент. І тепер ми мало того що відчуваємо незручності, так ще й демонструємо світу слабкий рівень розвитку нашого транспорту.

Воно й правильно. Поки депутатам Київради (вочевидь, найбільш нужденним) роздають безкоштовні квитки на матчі ЄВРО, їм немає часу подивитися, що відбувається з інфраструктурою. Утім, це стосується не лише депутатів Київради, та й не лише депутат атів взагалі. Просто ті проблеми, з якими сьогодні зітнулися аеропорти і залізниця, – це ще один приклад неорганізованості і бездіяльності українського чиновництва, яке нічого не робить завчасно і навіть вчасно. А страждають від цього громадяни, яким ніхто безкоштовних квитків на ЄВРО не дасть. І цю ситуацію варто якнайшвидше змінювати, аби слідом за інфраструктуру в останній „пункт призначення” не відправилася вся країна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.