П’ятизірковий живопис. Статус на стіні

08 жовтня 2011, 10:47
Власник сторінки
Галерист
0
2874

Все ж таки нам ще потрібно вчитись і вчитись бізнесу. В центрі Києва височіє Інтерконтиненталь, один з найрозкішніших готелів Києва.

Там я був здивований одним явищем, що суперечило логічним законам:  в шикарному інтер’єрі, створеному знаменитим британським дизайнером, серед  авторських італійських меблів  і мармуру замість живопису  на стінах висіли якісь плакати в позолочених рамках, що, напевно, мали симулювати картини. Для порівняння, у Прем’єр Палаці дещо інша ситуація: тут розміщена хороша колекція робіт визнаних майстрів українського живопису таких, як Сергій Шишко і Микола Глущенко. Зараз ці полотна оцінюються в десятки тисяч доларів, але ще нещодавно роботи Шишка можна було придбати за 100-200$. Уявляєте, наскільки готель в свій час вигідно вклав капітал, не тільки підвищивши статус і прикрасивши інтер’єр, а й значно збагатившись таким чином.

Я помітив таку цікаву тенденцію в сучасних готелях, коли спортзали стали робити розміром зі стадіон.  Мовляв, подивіться, яку площу ми готові виділити задля вашого фізичного здоров’я.  Мабуть, тут грає роль ментальність, коли хочеться, щоб все було «на рівні», щоб гість міг по достоїнству оцінити широку українську душу.  Безглузде використання робочої площі. Треба бути раціональніше,  по-цивілізованому  використовувати ресурси та повчитися у західних колег.  Під час творчої мандрівки цим літом, де б я  не зупинявся – невеликі затишні чи імениті пафосні готелі – скрізь стіни прикрашав живопис. І тут справа не тільки в естетичному оздобленні, а й в очевидній економічній вигоді, яку, до речі, наш кмітливий і вправний бізнесмен не угледів.

Віддаючи колосальні суми за розміщення реклами, часом важко помітити те , що знаходиться прямо під носом, а саме величезну площу стін в закладі. Стін, які ніхто не використовує, але на які споглядають тисячі людей. Людей, що знімають номери люкс, що знають, куди інвестувати гроші. Більшість з таких персон може похизуватися власною колекцією витворів мистецтва і забажати ще один, наприклад, ось цей цікавий екземпляр, який прикрашає його номер. Зрозуміло, до чого я веду?  А в нас виділяють гектари під «орбітреки»…

Коли в Інтернеті читаєш про якийсь закордонний готель, то найчастіше в першому чи другому реченні презентації закладу вказано про наявність в ньому витворів мистецтва чи антикварних меблів. Тобто, вони є одним з найголовніших показників класу та статусу місця.  І нехай у нас буде в номерах шестиметрова стеля і золоті унітази, для європейського брата ми все-одно виглядатимемо мов шимпанзе в краватці, доки не звернемо увагу  на вічні цінності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.