Знай наших!

01 грудня 2011, 13:23
Власник сторінки
Галерист
0
3850
Знай наших!

Вітчизняних художників визнає світ. Шкода, що українцям про це мало відомо.

Наша галерея отримала унікальний подарунок - кавовий сервіз з лімітованої серії виробництва одного з найкрупніших світових концернів Розенталь,  що спеціалізується на створенні предметів з високоякісного фарфору. З цією фірмою в свій час співпрацювали такі арт-легенди, як Енді Уорхол та Сальвадор Далі.  Настав час і наших співвітчизників. Чашки, кожна з яких має свій порядковий номер, розписані відомим українським художником Михайлом Демцю.  До речі, М. Демцю на виставці навіть переплутали з  геніальним сюрреалістом С. Далі через зовнішню схожість.

Такий успіх українських митців за кордоном вже стає закономірністю. Роботи наших художників колекціонери розкуповують на світових аукціонах. Згадаємо хоча б випадок на Sothebys у посткризовий 2009 рік, коли картину Василя Цаголова «Зайчик» із серії «Х-файли» придбали за 30 тисяч доларів. При цьому отримав ці гроші не митець, а колекціонер, чиєю власністю робота була до продажу. Сам Цаголов зазначав, що ще незадовго до успіху його полотна не хотіли купувати і за 200 доларів.

Зараз український арт-ринок у рази недооцінений, але прогресує у напрямку вирівнювання зі світовими об’ємами і показниками.  Після кризи ціни на картини поки що занижені на 40-50%, але прогнозується їх стрімке дорожчання в найближчі кілька років. Тому зараз надзвичайно вигідна нагода вкладати гроші саме в сучасних українських майстрів. Сподіваюсь, вітчизняний інвестор не проґавить такого шансу, враховуючи і факт чергового падіння фондових показників, і цілком аргументовані прогнози щодо зростання вартості на сучасні українські арт-об’єкти, та зробить вірний висновок і вдале капіталовкладення.

Нехай мистецтво, краса і благополуччя наповнять Ваші душі і Ваш побут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.