Відкриття виставки Михайла Демцю

13 грудня 2011, 07:54
Власник сторінки
Галерист
0
1202
Відкриття виставки Михайла Демцю

Виставка трохи не перетворилася на аукціон

Полотна викликали чималий ажіотаж. Виставка художника М.Демцю, відкрита у нас в галереї декілька днів тому, трохи не перетворилася на імпровізований аукціон. Вона унікальна, адже більшість робіт експонуються вперше. На відкритті зібралося чимало цінителів живопису. Чи то південні мелодії, виконані під гітару, чи то життєстверджуюча енергетика картин так подіяли на гостей, та  атмосфера панувала на рідкість позитивна і невимушена.

Навіть ми з дружиною теж збираємося придбати одну з робіт. Очевидно, що окрім духовних і естетичних переваг, така інвестиція принесе відчутні матеріальні бонуси. Маестро – живий класик українського живопису. Творчість М.Демцю вже давно відома і визнана за кордоном, а персональні виставки проходять у Франції, Німеччині, Бельгії, Росії, Голландії. Думаю, головний успіх Демцю в світовому мистецтві ще попереду.

 «Родзинкою» заходу є експериментальний  цикл картин маестро Демцю «Іспанський дощ», написаний під час пленеру  землями кориди. Автор вже отримав визнання і пропозиції від французьких галеристів, але забажав насамперед почути враження української публіки. Роботи виконані у спокійних мрійливих тонах, відмінних від традиційної експресивної, яскраво-вибухової колористики майстра. Це – новий казково-філософський настрій, новий стиль, «новий» Демцю. Дивує те, що експеримент, який зазвичай у мистецькому світі сприймається неоднозначно і часом викликає хвилю критики, в цей раз отримав стовідсотковий позитивний відгук. На виставці експонуються і класичні твори, що дає можливість порівняти та оцінити контраст.

Михайло Демцю розповідав, що не збирається зупиняти  творчі пошуки у новому напрямку, а, навпаки, планує збільшити масштаби і написати полотно розміром 2Х3. Думаю, з цього вийде щось дійсно грандіозне.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.