Мистецтво і марнославство

27 грудня 2011, 16:51
Власник сторінки
Галерист
0
1880
Мистецтво і марнославство

Благодійний аукціон «Зірки в маслі» застосував на користь мистецтва всю силу людського марнославства

Українська еліта в підтримку молодих митців витрачала тисячі доларів, купуючи портрети один одного.

Благодійний аукціон «Зірки в маслі», що відбувся 9 грудня в клубі  Byblos, концентрацією знаменитостей культури, політики, спорту в одному приміщенні продемонстрував, що мистецтво завжди в фаворі серед  відомих і багатих.

На картинах у виконанні молодих художників українська еліта постала у нових оригінальних образах (Володимир Кличко з вусами, Андрій Шевченко – денді,  Ірина Бережна – середньовічна королева і т.п.). Проект покликаний підтримати починаючих вітчизняних митців та привернути увагу  вершків суспільства до арт-світу.

Портрет Шуфрича був проданий за $13 000, Кличка – за $10 000, дуету «Нікіта» за $4 000. Багато зірок самі купували свої портрети. Благочинність – шляхетний привід..

Цікаво, що картини викликали такий ажіотаж серед осіб, які не обділені увагою, чий образ вже розтиражований і «закарбований». Схоже, спрацьовує генетична пам'ять.

Раніше вельможі і знать майже в обов’язковому порядку увічнювали свої лики на полотні. Мистецтво завжди було атрибутом еліти, показником вишуканості, гарного смаку. Тому його і вподобав світ шоу-бізнесу, який грає функцію взірця розкішного життя.

Такий проект, звичайно, є позитивним показником культурних зрушень. Але найвищий пілотаж – не тільки платити за власні осяйні  образи на полотні,  а бути насправді  освіченим і щирим цінителем.

Так чинять знаменитості світового масштабу: Девід Боуі, Вікторія Бекхем, Кайлі Міноуг, Ендрю Ллойд Уеббер, Елтон Джон, Бейонсі, Леді Гага, Крістіна Агілера, Опра Уінфрі, Дженіфер Еністон. І це тільки початок переліку. 

Джек Ніколсон, відомий як володар тонкого естетичного смаку і знавець мистецтва,  захоплюється живописом  ХХ ст., розповідає портал Luxlux.net. Вартість колекції Мадонни оцінюється в $160 млн.! Барак та Мішель Обама прикрашають стіни Білого дому роботами сучасних художників, віддаючи перевагу абстракціонізму.

 Нетверезий Х’ю Грант купує у 2001 році на аукціоні Сотбіс портрет Елізабет Тейлор роботи Енді Уорхола за $4 млн. П’яна витівка принесла акторові близько $14 млн., коли у 2007 році він продав картину за $18 млн.! 

На Заході уважно слідкують, яких художників купують знаменитості, адже роботи цих митців прогнозовано виростуть у ціні.

Вітчизняний шоу-бізнес натхненно і старанно переймає досвід західних колег. Тому, сподіваюся, тенденція арт-освіченості і виховання серед селебретіз в найближчий час досягне й України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.