Ми представили киянам золотий фонд українського живопису

30 травня 2012, 20:15
Власник сторінки
Галерист
0
6454
Ми представили киянам золотий фонд українського живопису

Немає слів, щоб передати, як ми із дружиною Юлею раді влаштувати таку виставку. Вона унікальна. Наша галерея стала скарбницею шедеврів.

Ми відібрали кращі картини найвидатніших майстрів України. Анатолій Криволап (нині найдорожчий вітчизняний художник) розповів, що багато з побачених на виставці робіт стали для нього відкриттям. За його словами, деякі картини мають такий високий рівень, що подібних навіть у музеях не зустрінеш.

Головна мета виставки – просвітницька. Через довгі роки впливу жорсткої радянської цензури українці мало що знають про історію вітчизняного живопису. Родзинка експозиції у тому, що поряд з музейними класиками представлені contemporary та fine art (сучасне мистецтвон). За рахунок такого контрасту глядач може побачити історичний зріз, розвиток і еволюцію українського живопису ХХ ст. Приємно, що цю ідею схвалили та підтримали сучасні метри вітчизняного малярства А. Криволап та І. Марчук, а публіка була у захваті.

Галереї мають поєднувати різні епохи у мистецтві, порівнювати їх. Класика завджи є першоджерелом для  сучасного мистецтва,  яке або її заперечує, або видозмінює та продовжує. Тому повне розуміння і сприйняття сучасного мистецтва можливе лише в контексті класики.

Якби такі художники, як А.Ерделі, Й.Бокшай, М.Глущенко  мали за Радянського Союзу вільний доступ до міжнародних виставок та більш сприятливі політичні умови, то вже давно були б вписані у світовий контекст. Їх визнання  є лише питанням часу, і зараз від нас залежить, наскільки прискореним буде процес інтеграції українського живопису на міжнародній арені.

Вітчизняне мистецтво лише нещодавно почало свій прорив на світову арену. Вже у 2013-2014 році аналітики прогнозують підйом вартості на роботи українських художників на 30-50%, а кожного року все більше іноземців купують українське.


Словом, якщо ще не бачили, то приходьте та подивіться на те, чого не описати словами, адже картини скоро «розійдуться» в різні боки, а зібрати таких метрів разом одночасно – нелегка справа.

На виставці представлені роботи М. Глущенка, М. Приймаченко, С. Шишка, А. Ерделі, Й. Бокшая, А. Коцки, Т. Яблонської, Е. Контратовича, В. Цвєткової, Ф. Захарова, П. Столяренка, А. Криволапа, І. Марчука, В. Цаголова, М. Демцю, Ф. Семана, А. Борецького, О. Тістола, О. Ройтбурда, Ф. Манайла. Виставка триватиме до 10 червня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.