Арт-Базель: нам є що показати світу

04 липня 2012, 19:45
Власник сторінки
Галерист
0
2399
Арт-Базель: нам є що показати світу

Відвідавши найпрестижнішу світову ярмарку мистецтва Арт-Базель, я переконався: українці мають бути там

Більше 300 галерей  з 36 країн світу та близько 65 000 цінителів прекрасного з усіх куточків планети зібралися у середині червня на ярмарці Арт-Базель, щоб стати учасникам і очевидцями 43-х «Олімпійських ігор у мистецтві».

Мистецтво тут було найвищого ґатунку, адже критерії відбору дуже жорсткі: його проходить лише третина галерей, що подали заявки на участь. Та саме така вибірковість і забезпечує виставці престиж і популярність серед найсолідніших колекціонерів світу.

Найбільше нас з дружиною вразила реакція публіки: натовпи відвідувачів захоплено розглядали стенди та з придбанням не зволікали. А пропозиція тут була на будь-який смак і гаманець.

Під дахом величезного павільйону зібрали  творіння  і легенд арту (Пабло Пікассо, Амедео Модільяні, Сальвадор Далі, Енді Уорхол, Герхард Ріхтер), і сучасних титанів (Такаши Муракамі, Джеф Кунс, Деміен Херст), і ще молодих талановитих митців. Відповідно і діапазон цін виявився вражаючим: від $78 млн за абстракцію Ротко до тисячі доларів за тиражні роботи починаючих авторів. 

Американського арту було на виставці найбільше – 73 галереї. 54 представила Німеччина, 31  Швейцарія, 29 Британія, 28 Франція,  по 6 Японія  і Іспанія, по 4  Бразилія та Китай. Країни Східної Європи (Польща, Словаччина, Словенія, Росія) також  взяли участь у виставці.

Українські галереї на Арт-Базелі не були представлені ще жодного разу. Та я впевнений: нам є що показати світу. За якістю і мистецькою глибиною наші художники не поступаються закордонним конкурентам, а багато в чому і перевершують їх.

Та стати учасником Арт-Базеля – задоволення не з дешевих: один стенд на виставці коштує $100 000. Жодна українська галерея зараз не в змозі самостійно заплатити таку суму.

Щиро вірю, що галеристи, інвестори, держава об’єднають свої зусилля, щоб наступного року на цій виставці ми представили шедеври вітчизняних митців. Особисто я зроблю для цього все від мене можливе.

А поки пропоную всім цінителям фотозвіт з ярмарки.


Раз Пікассо, два Пікассо, три Пікассо...

І Ленін такий молодий....


поДАЛІ від реальності

А це скульптура визнаного всім світом українця Олександра Архипенка

Мабуть, найдорожчі бляшанки в світі)

Хуліганство шибеника Баскіа


Модільяні. Без коментарів


Херст, мабуть, перший, хто побачив в розчленованих коров"ячих частинах тіла естетично-філософську глибину. Перший, хто мав сміливість проце заявити. А успіх любить перших. і сміливих
















Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.