Про силу й слабкість

16 червня 2011, 19:23
Власник сторінки
журналіст
0

«Президент Віктор Янукович надав фінансову підтримку конгресу російськомовної преси, який відбувся в Києві.

Скільки витратили грошей з держбюджету, в Адміністрації президента не кажуть. На запитання, чому влада з таким розмахом не підтримує україномовної преси, Ганна Герман зауважила, що ЗМІ, які пишуть і мовлять українською, дуже слабенькі.», - передає «Німецька хвиля». 

З цього приводу я ось що думаю: підтримувати сильних – справа, звісно, комфортна, але не завжди успішна. Знаєте основний принцип зовнішньої політики Великої Британії в часи великих війн у Європі? Не підтримувати сильного. Вони завжди підтримували того, хто «слабкий». Поки «сильна» Німеччина підкорювала континент, англійці завжди були на боці слабких і пригноблених націй – поляків, чехів (спочатку декларативно), потім на боці слабких бельгійців, голландців, датчан, норвежців. А французький генерал Шарль де Голь збирав свою армію на Британських островах, за англійські гроші. В цей час Об`єднане Королівство саме було мішенню для «Люфтваффе», літаки якого бомбардували Лондон й інші міста. Але навіть під загрозою окупації вони не зрадили своїм принципам. Уїнстон Черчілль писав у своїх мемуарах про те, що Англія ніколи не підтримає сильнішу націю Європи. Англія завжди буде підтримувати слабшого, щоб зберегти баланс сил на континенті. Чим все це закінчилось? Перемогою. Протягом останньої 1000 років на ці маленькі острови не ступала нога завойовника. Хоча бажаючих вистачало. Це і є результативна політика. Як це пов`язано з попереднім інформаційним повідомленням?  Бажанням знайти логіку в діях тих, хто керує країною. Наприклад, український автопром дуже слабкий. Тому можна підтримати іноземний. Кілька років тому китайський автопром був дуже слабкий, але китайці саме його підтримали. Результат? На наших дорогах. В Україні, багато чого, що можна назвати «дуже слабеньким». Зрештою, слабенькі політики. Але ж вони розраховують на те, що підтримають саме їх, чи не так? 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.