"Уточнені" вибори

29 жовтня 2012, 22:25
Власник сторінки
журналіст
0
3358

Те, що відбувається зараз - це переписування результатів виборів на очах всієї країни.

 

Я всю ніч спостерігав за роботою Окружної Виборчої Комісії округу 217 (Київ, Оболонський район). Все, що роблять члени ОВК - це не приймають, під різними приводами, протоколи дільничних виборчих комісій. А голова Окружної Виборчої Комісії постійно кудись зникає. У протоколах з дільничних комісій зафіксовано цифри, що свідчать про перемогу опозиціонера Олександра Бригинця над регіоналом Вадимом Столаром. 

Робота самих дільничних комісій - теж нижче будь-якого розумного рівня. На виборчій дільниці 800484 спостерігачам видають протоколи з мокрими печаткам, де в графі "кількість виборців, внесених до списку виборців на виборчій дільниці (на момент закінчення голосування) члени комісії вписують цифру нуль. На зауваження спостерігачів, що це суперечить здоровому глузду, заступник голови комісії Володимир Швидкий безапеляційно відповідає: "так надо". Кому "так надо" - не інформує, залишаючи нам можливість потренувати свою уяву. Думаю, що такі дії членів ДВК - свідомий саботаж виборів. Треба бути повним ідіотом, щоб робити такі "помилки". Але їх роблять тупо, нахабно, і всупереч протестам.  Звісно, ОВК визнає цей протокол недійсним і відправить комісію його переписувати. Або - перераховувати голоси. Але це вже відбуватиметься без участі спостерігачів та партійних представників, які, після більше ніж 24-годинного марафону на ногах, вже закінчили свою місію.  І що там намалюють місцеві "підрахуї"- не складно уявити. 

Отже, після цих виборів відомий принцип нашої демократії: головне не те, як голосують, а хто рахує, можна дещо вдосконалити. З`явилось ще одне "головне" - коли рахують. Не маю сумнівів, що виборців познайомили з новою електоральною технологією, протидію якій треба організовувати оперативно, знову піднімаючи на ноги спостерігачів і звіряючи кожну копію протоколу з мокрими печатками з новими, "уточненими" оригіналами. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.