Катеринчук засекретив інформацію, за які гроші він веде рекламну кампанію

27 серпня 2013, 15:27
Власник сторінки
політконсультант, журналіст
0
2633
Катеринчук засекретив інформацію, за які гроші він веде рекламну кампанію

Депутат проігнорував колективний запит на інформацію

 

Микола Катеринчук відмовився надати інформацію, скільки коштує його виборча кампанія і за чиї гроші вона ведеться. Письмової відповіді я, разом з іншими колегами журналістами (список підписантів можна подивитися тут),  не дочекався. Відмову отримав усно, по телефону від його прес-секретаря Валерія Клочка, коли поцікавився долею інформаційного Запиту. Голос Катеринчука запевнив, що письмової відповіді не буде, бо Запит «юридично неправильно оформлений», а вся інформація щодо фінансування кампанії є «у публічних джерелах»

 

Я відправляв запит за двома адресами. Один лист направив до Верховної Ради. Але, зі слів Валерія Клочка, у парламент нічого не надходило. Команда  Катеринчука відмовилася відповідати на лист направлений в офіс. Надсилав я його рекомендованим листом. Згідно даних «Укрпошти», Запит в офісі політика отримали 19 серпня. Нині – уже 27!

 

Згідно ст. 20 Закону «Про доступ до публічної інформації» відповідь я мав отримати впродовж 5-ти днів. Затримку із відповіддю сам для себе я пояснював тим, що Миколі Катеринчуку потрібно проаналізувати «великий обсяг інформації». Тоді ця ж стаття 20 дозволяє тягнути з відповіддю 20 робочих днів. Але в такому випадку народний депутат мав повідомити, що йому потрібен додатковий час. Але, нічого подібного я не отримував.

 

Зрештою, якщо я «юридично неправильно оформив» Запит на отримання інформації, то про це мав прочитати у письмовій відповіді. Принаймні так передбачено ст. 22 Закону. Там чітко написано «Відмова в задоволенні запиту на інформацію надається в письмовій формі». В письмовій! А не усній, через прес-секретаря, після мого дзвінка. Таке враження, що пан Катеринчук свій диплом юриста купив за сало. Або, справді,  за нього  вчилася його мама-адвокат

 

Щодо інформації про фінансування кампанії, яка ніби-то є у «публічних джерелах». Можливо, команда Катеринчука має на увазі цифру у 700 тисяч на місяць, які борець зі щурами  тратить на зовнішню рекламу? Але ця інформація з’явилася  аж у травні! І ще питання – чи враховано у ці 700 тисяч гривень вартість величезного борду на перехресті вулиць Володимирська та Прорізна. Виготовлення, розміщення  та місячна оренда площі коштує 100 тисяч гривень. 

 

Чи вірити сумі, яка у  десять разів більше. Адже реклама з використанням прізвища «Катеринчук» не лунає хіба що з туалетів. Вона на перехрестях, у метро, у ліфтах, Youtube, Facebook… І витрати на таке задоволення далеко не 700 тисяч гривень в місяць.

 

Відсутність відповіді Миколи Катеринчука свідчить лише про одне – є що приховувати. Микола Катеринчук, як «справжній» європейський політик наплював на Закон «Про доступ до публічної інформації». Так само Микола Катеринчук наплював на журналістів. . Микола Катеринчук навіть не наважився на формальну відписку, як це передбачено Законом. Тому питання до Катеринчука «Скільки?» і «Звідки?» залишається відкритим. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.