Сергій Гай: як його не любити, як йому не радіти

05 березня 2013, 11:03
Власник сторінки
0
1118
Сергій Гай: як його не любити, як йому не радіти

З нагоди 8 березня Mironova Gallery презентувала виставку «Біля витоків міфу» Сергія Гая, художника, який знає, чого хоче жінка і вміє зробити її щасливою.

Перед тим, як увійти, весна не стукає тихо у двері. Вона, як і личить справжній богині, гордо і граційно в’їжджає на коні, і без бою стає володарем простору і людських сердець.

Не кожному дано вловити мить, коли прибуває весна. Та львівському художнику Сергію Гаю вона відкрилася у повні, оголеною вродливою жінкою і приборканим ніжним конем. Мабуть тому, що знала, Сергій Гай з тих, хто зуміє передати побачене чудо і не зупиниться, допоки не розкаже-покаже про запашну весну усім, в кого є серце.

Я із Сергієм Гаєм познайомилася понад 10 років тому і відтоді ніяк не можу вирватися із полону його барвистого світу. А чи треба?

Адже Сергій Гай належить до тої когорти, хто досконало знає жінку, відчуває її та вміє розбудити у ній радість. Дивлячись на чаклунство малярства Гая, я знаю, що таке бути щасливою жінкою і на які подвиги здатна щаслива людина. Мій любий друг розказує всім про жінку, а мені хочеться розказати всім про нього. Це одна із найголовніших причин, чому я уже багато років співпрацюю з цим художником.

Майже рік Сергій Гай не виходив зі своєї майстерні. Він вимріював нову виставку «Біля витоків міфу» спеціально для Mironova Gallery, щоб напередодні Міжнародного жіночого дня ми разом змогли привітати всіх жінок і чоловіків із приходом весни, святом краси і яскравих фарб.

За ці кілька днів, відколи Сергій Гай виставляється у Mironova Gallery, я помічала, як змінюються люди, які випадково чи цілеспрямовано приходять на виставку «Біля витоків міфу». З ними відбувається якась хімічна реакція. Стоячи перед живописом Сергія Гая, відвідувачі на очах розквітають, очі починають світитися, плечі розправляються, уста мимоволі усміхаються і вони бачать. Думаю, кожен із них видивився у картинах щось своє, але воно однозначно пов’язане з прекрасним жіночим началом, яке, за словами Гая, є у будь-якому міфі у будь-якій точці світу.

Найближчим часом я маю намір подивитися, як змінюватимуться глядачі Сергія Гая у різних країнах світу. Mironova Gallery продовжуватиме презентувати його живопис на міжнародних арт-форумах і престижних аукціонах.

Сергій Гай, хоча і надзвичайний художник,  та поки що в Україні відомий у вузькому колі шанувальників. Можливо тому, що працює втаємничено, виставляється рідко, а після виставки майже всі його твори розкуповуються колекціонерами. І годі тоді до них добратися. Тому пропоную, поки ще є час, поки фантастичний Сергій Гай у Mironova Gallery, поки весна тільки набирає обертів, прийти і подивитися на те, як народжується чудо. І це стане одним із найяскравіших подарунків у перші прохолодні весняні дні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.