Якщо «Батьківщина» не визначиться із кандидатом в мери, я підтримаю Іллєнка

01 березня 2013, 13:50
Власник сторінки
журналіст
0
1014

Я вітаю «свободців» з тим, що вони визначилися зі своїм кандидатом на посаду Київського міського голови.

Розумію, що кандидатура мого доброго приятеля і колеги А.Іллєнка не остаточна і, безумовно, ще узгоджуватиметься із іншими опозиційними політичними силами.

Знаменно, що оголошення кандидатури від «Свободи» відбулося сьогодні, 1 березня, коли закінчився термін, протягом якого депутати-мажоритарники просили В. Кличка визначитися із тим, чи балотуватиметься він на посаду Київського міського голови, чи ні.

Оскільки відповідь не була надана, це дає підстави сприймати її, як відмову від балотування. А відтак, це вимагає від лідерів опозиційних сил терміново зайнятися пошуком кандидатів від своєї політичної сили. Вони ж, пройшовши узгодження, повинні будуть скоротитися до одного кандидата від усіх опозиційних сил. 

Сподіваюся, що ім’я кандидата від «Батьківщини» буде оголошене до вівторка 5 березня. Якщо цього не станеться, пообіцяю ініціювати звернення від київських депутатів до А. Яценюка і О.Турчинова з проханням визначитися із кандидатурою майбутнього мера від «Батьківщини». 

Якщо наші лідери не зможуть визначитися із такою кандидатурою, то я, швидше за все, включуся в роботу по підтримці поки що єдиного легітимно запропонованого кандидата від опозиції - А. Іллєнка. 

Для мене як для киянина не принципове прізвище майбутнього мера. Важливим є лише те, щоб це прізвище було не О. Попов, який на сьогодні є єдиним узгодженим кандидатом від влади. 

Саме тому, ми, 11 депутатів ВРУ, обрані в Києві, й ініціювали свого часу серйозну розмову в наших партіях про те, хто ж таки має стати єдиним кандидатом від опозиції на мерську посаду. Адже поки ми думаємо, О. Попов проводить передвиборчу кампанію, якій суттєво протидіють лише окремі політики.

Справа лідерів політичних сил Турчинова, Яценюка, Кличка і Тягнибока - якомога швидше назвати об’єднаного кандидата. А справа киян – підтримати цю кандидатуру. Маю сподівання, що і перші, і другі зроблять свою справу оперативно і переконливо.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.