Омельченко голосував за позбавлення Гостинного двору статусу пам’ятки

22 лютого 2013, 11:30
Власник сторінки
журналіст
0
751

За виключення Гостинного двору з Переліку пам'яток, що не підлягають приватизації (подання В. Хомутинніка) голосував і екс-мер столиці, будучи нардепом, О. Омельченко.

Цей факт переводить О. Омельченка в групу відвертих ворогів Києва. До речі, серед тих, хто голосував "за" були і такі персони, як Р. Ахметов, І. Богословська, В. Горбаль, В. Столар та ще понад 250 стовпів влади Януковича.

На мою думку, необхідно створити реєстр політиків, які так чи інакше причетні до скандальних забудов столиці, а особливо до скандалу навколо Гостинного двору. Йдеться про депутатів ВРУ та Київради, а також чиновників Кабміну та КМДА. Судів, які приймали антизаконні рішення. 

Якщо такий реєстр буде складений по кожному об’єкту, то киянам буде легше приймати рішення за кого з кандидатів та політичні сили голосувати на виборах.

 Нагадаю, Постановою Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2011 р. № 1380 «Про виключення будівлі Гостинного двору у м. Києві із списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави» будівлю Гостинного двору (охоронний номер 872) на Контрактовій площі, 4, у м. Києві виключено із списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави.

5 липня 2012 року парламентська більшість у Верховній Раді України проголосувала за законопроект про реалізацію соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів (реєстр. № 10557), п.9 якого було передбачено вилучення з Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, будівлю Гостинного двору.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.