Компроміс у ВРУ повинна шукати більшість

23 січня 2013, 13:44
Власник сторінки
журналіст
0
544

Якщо нардеп, знаходячись в опозиції, готує законопроект, за який одностайно голосує весь зал, треба задуматися чи він в опозиції, чи ні.

Коли опозиція робить політичні заяви - це лише невелика частина її роботи. Крім законотворчої діяльності на опозицію покладена функція контролю за владою та показувати їй, що вона мала б робити, якби була нормальною.

Для прийняття правильних законопроектів потрібно знайти певний компроміс між владою та опозицією, але цей компроміс залежить не від опозиції - компромісу повинна шукати більшість.

Якщо заради прийняття того чи іншого законопроекту компроміс шукатиме меншість (тобто опозиція), то це означатиме, що опозиція повинна поступитися сильнішому і продемонструвати слабкість. Якщо ж компроміс шукає той, хто і так має більшість, але прагне прийняття рішення спільно (влади і опозиції) – це і є справжній компроміс і ознака сили. Тому я категорично проти будь-яких компромісів з боку опозиції, а більшість на компроміси не здатна.

Одностайності голосування у ВРУ не може бути, тому що на сьогодні Парламент України політизований. Я готую законопроекти, які не мають жодної юридичної, економічної, логічної чи філософської підстави бути неприйнятими. Але вони можуть бути неприйнятими лише через те, що підготовлені опозицією.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.