Новація команди Януковича поставила Київ на межу виживання

17 грудня 2012, 14:59
Власник сторінки
журналіст
0
650

Згідно з Держбюджетом-2013, Київ - єдине місто, де половина податків на дохід фізичних осіб відразу потрапляє в державну казну. Цього року з бюджету Києва-2013 влада планує вилучити 8,2 млрд. грн.

Мною та моїми колегами А. Павловським та Д. Андрієвським розроблено законопроект №1090 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до доходу бюджету міста Києва, який вже зареєстрований у ВРУ.

Саме завдяки грошам із податків приватних осіб кожне місто намагається розвиватися, тому це не нормально, коли лише одне місто України – Київ - оббирають на кілька мільярдів гривень щороку, забираючи половину цих податків у Державний бюджет. 

Київ дійсно отримує від податків громадян більше грошей ніж інші міста України, але й потреби столиця має більші. Не таємниця, що інфраструктурою Києва користується не лише кияни, а й безліч людей, які неофіційно проживають в місті, які живуть в приміській зоні, але щодня працюють в Києві, та мільйони людей, які приїжджають у столицю у відрядження. Серед таких тепер будуть й новообрані народні депутати з інших регіонів країни, які житимуть у Києві і користуватимуться благами нашого міста.

Сподіваюся, внесений на розгляд ВРУ законопроект підтримають не лише близько 200 нардепів-киян, які живуть у столиці і чітко розуміють її проблеми, але й близько 300 народних депутатів не киян, які найближчих п’ять років користуватимуться всіма здобутками київської громади і відчують на собі всі проблеми міста.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.