Винними у смороді на Оболоні можуть бути відходи підприємств

11 грудня 2012, 08:57
Власник сторінки
журналіст
0
547

Виною смороду на Оболоні можуть бути відходи підприємств, що зливаються у каналізацію без очистки.

Як це виявилося у Львові, де нестерпний сморід спричиняли виробничі стічні води підприємств. Вони потрапляють у каналізаційні стоки без попередньої очистки і призводять до гниття органічних речовин у міських колекторах з утворенням газів.

Львів’яни кілька років шукали причину смороду і нарешті знайшли. Сподіваюся, в столиці аналогічну проблему скоро теж вирішить. В Києві влада не приділяє серйозного значення смороду і нічого не робить, адже вона не відчуває цього їдкого запаху, від вдихання якого через якийсь час з’являється головний біль. Дивно, що ця проблема стосується тисяч людей, але влада ніяк не реагує на звернення мешканців щодо її локалізації.

Я звернувся до Державної екологічної інспекції в м. Києві з вимогою перевірити каналізаційну систему в Оболонському районі з метою виявлення відходів, які виділяють неприємний запах.

Нагадаю, минулого тижня на Оболоні знову став відчуватися жахливий сморід, який два місяці тому вже псував жителям району повітря. Оболонці не знають до кого звертатися, адже попереднього разу їхні виклики ігнорувалися та не сприймалися всерйоз.

Попереднього разу активісти самотужки спробували визначити джерело смороду. Як виявилося, найбільша його концентрація відчувалася біля внутрішнього подвір’я пожежної частини на вул. Малиновського, 6 (поворот трамвайної колії на Куренівку) біля озера. Я повідомив відповідні служби КМДА, про можливе джерело смороду, але комунальні працівники, не виявивши його в зазначеному місці, просто припинили пошуки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.