За моїм сигналом ЦВК поскаржиться в МВС на Партію регіонів

02 листопада 2012, 13:18
Власник сторінки
журналіст
0
1523

Центральна виборча комісія звернулася до Міністерства внутрішніх справ щодо передвиборчих дій Партії регіонів.

Відповідний лист надійшов від ЦВК на моє звернення щодо винесення попередження Партії регіонів, яка не платила за використання сцени на Софіївській площі встановленої за рахунок міського бюджету для проведення передвиборчої агітації в день святкування Дня Незалежності.

Як відомо, 24 серпня 2012 року в День Незалежності України на Софіївській площі на одній сцені у різний час доби відбулося два заходи. Один - організований ГУ культури відповідно до плану заходів мистецький проект Концертна програма «Тобі, Незалежна Батьківщино». Інший – рекламна передвиборча акція Партії регіонів, яка не платила місту за суборенду техніки та сцени на Софіївській площі, якою скористалася для проведення мітингу, що підтверджено листом відповідного управління.

Немає сумнівів, що подібних випадків використання адмінресурсу в інтересах владної партії по всій Україні було не мало. Але далеко не кожного разу є офіційний документ, який би підтвердив порушення закону. На щастя я маю такий документ.  

Я повідомляв раніше, що на мій запит щодо використання коштів виділених з міського бюджету на святкування Дня Незалежності на Софіївській площі ГУ внутрішнього фінансового контролю та аудиту надало відповідь, що на проведення концерту з бюджету міста було виділено кошти у сумі 1 млн. 45 тис. грн.

В той же час, за словами управління, місто не заключало угод з політичними партіями на використання технічного обладнання, орендованого містом, і кошти від партії не надходили.

Тобто, факт порушення законодавства очевидний, я маю відповідь управління, яка є підтвердженням використання міських грошей в інтересах Партії регіонів. Відтак, сподіваюся слідчі органи розберуться у цій справі  і ПР буде винесене попередження, а відповідна сума повернута до бюджету міста.

У разі надходження до виборчої комісії заяви чи іншого повідомлення щодо порушень, які мають ознаки вчинення злочину чи адміністративного правопорушення, відповідна виборча комісія невідкладно звертається до відповідних правоохоронних органів щодо перевірки зазначеного повідомлення та реагування відповідно до законів України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.