В Садибі Мурашка провалилася стеля (ФОТО)

05 вересня 2012, 15:03
Власник сторінки
журналіст
0
809

Якщо не розпочати ремонт даху найближчим часом, то осінні зливи можуть завдати пам’ятці непоправної шкоди.

В одній з кімнат останнього (п’ятого) поверху Садиби Мурашка за адресою: Мала Житомирська, 12 А провалилася стеля з ліпниною. Причиною руйнування послужила діра в даху через яку дощова вода потрапляла безпосередньо на міждахове перекриття, яке прогнило.

 

Протягом п’яти років інвестори навмисне доводили пам’ятку до руйнування. Тепер, коли під тиском громадськості Садибу повернули до міської власності, влада продовжила справу руйнівників і просто спостерігає як історична будівля не встоїть. Через те, що влада не може виділити декілька тисяч гривень на ремонт даху, Київ може втратити безцінну пам’ятку.

 

Якщо не розпочати ремонт даху найближчим часом, то осінні зливи можуть завдати пам’ятці непоправної шкоди.


Звичайно, ми хотіли своїми силами залатати дах, але в зв’язку із «гарною роботою» інвесторів крокви і піддашшя в такому стані, що можлива лише системна робота фахівців. 

Я звернувся до голови КМДА О. Попова терміново знайти резервні кошти і відремонтувати пам’ятку, яка стала символом боротьби киян за своє місто.

 Нагадаю, у 2007 році КМДА продала історичну будівлю Садибу Мурашка приватній компанії «Пантеон-Інвест». Влітку 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним право власності компанії на садибу і її повернули місту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.