І закон, і екологи, і ветерани ігноруються винищувачами Бучанського лісу

31 серпня 2012, 10:59
Власник сторінки
журналіст
0

захоплена забудовниками територія лісу є постійним місцем зустрічей ветеранів учасників Великої Вітчизняної війни

У Бучанському лісі «Святошинського лісопаркового господарства», де знищили столітні дерев, загинули тисячі солдат Великої Вітчизняної війни, оскільки там проходила одна з основних ліній оборони Києва 1941 року.

Про це йдеться у листі ветеранів Великої Вітчизняної війни до президента України Януковича В.Ф., які прохали очільника країни припинити злочинну вирубку дерев та досі не отримали ні відповіді, ні результатів. Тому ветерани звернулися до мене. Я в свою чергу, звертався до Прокуратури м. Києва з проханням перевірити факт бездіяльності Міністерства екології стосовно масової вирубки дерев у Бучанському лісі та з’ясувати, на яких підставах відбувається незаконне зрізання вікових дерев. 

Якщо влада не знає законів і не знає, що не можна допускати знищення заповідних територій, якщо вона не чує крику киян, чиї зелені легені ріжуть по живому, то можливо влада, яка стільки високих слів говорить про ветеранів, почує їх гіркі сльози та біль.

Також в листі до Президента ветерани написали, що незаконно захоплена забудовниками територія лісу є постійним місцем зустрічей ветеранів учасників Великої Вітчизняної війни, як Києва так і найближчих населених пунктів, на яких проводяться щорічні пам’ятні заходи, «фронтові зустрічі» і частування. 

Є стільки аргументів, чому не можна будувати і знищувати зелені насадження, а особливо захищені законом ліси, але влада мовчить, Прокуратура мовчить, Міністерство екології теж мовчить. З мовчазної згоди влади, яка не чує нікого крім своїх бажань, нищиться те, що не знищили ні війни, ні революції, ні пожежі. 

В 2010 році Гостомельська селищна рада незаконно своїм рішенням надала 81 приватній особі земельні ділянки лісогосподарського призначення, власником яких є київська громада. Київська влада відреагувала на ці рішення суто формально і не вжила відповідних заходів для збереження власності громади. 

Наслідком прийняття цих рішень є самовільна вирубка дерев та забудова ділянок. Станом на сьогоднішній день в кварталі № 12 Київського лісництва самовільно зрубано 234 дерева та чагарників це переважно дуби, яким понад 140 років.

Нагадаю, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками» від 10 квітня 2008 р. № 610-р, підписане Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко і ніким не скасоване, землі лісів не могли бути виділені під забудову.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.