Навколо нового місця для пам’ятника загиблим морякам треба облаштувати парк

29 серпня 2012, 09:59
Власник сторінки
журналіст
0
538

Влада не мала дозволів на демонтаж об’єкта культурної спадщини - пам’ятника «Загиблим морякам Дніпровської флотилії під час оборони Києва».

Тільки сьогодні відбудеться засідання Громадської ради при Управлінні охорони культурної спадщини, яка ініціює звернення до Міністерства культури з проханням дозволити перенесення пам’ятника. Таким чином одні чиновники змушені своїми запізнілими незаконними діями прикривати злочини інших чиновників, які в інтересах побудови нового торгового комплексу на Поштовій площі поспішили знести пам’ятник морякам, які загинули захищаючи Київ.

Під час зустрічі в Головархітектурі я наполягав на необхідності виправити незаконні дії не просто знайшовши інше місце для пам’ятника, а знайти спосіб гідно вшанувати героїв, щоб вибачитись за хамське ставлення влади до історії міста.

Для цього достатньо розмістити пам’ятник не на набережній Дніпра біля станції метро «Дніпро», як пропонує влада, де немає місця для меморіального комплексу, а підтримати позицію ветеранських організацій, які вважають, що цей пам’ятник треба встановити на березі Дніпра в Парку Моряків на Рибальському півострові, де вже стоїть пам’ятник Монітор «Железняков». 

Тоді згаданий парк перетворився би в певний комплекс. Якщо відродити існуючий там стрілковий тир, то все це разом могло би стати хорошим місцем відпочинку біля станції метро, яку планують там побудувати. Тоді її сміливо можна було б так і назвати - Парк Моряків.

Наголосив на необхідності здійснити кілька важливих речей. Головною умовою є необхідність відведення землі під меморіальний парк. Якщо цього не зробити, то, як це прийнято в Києві при новій владі, після появи станції метро вся територія навколо неї перетвориться в базар, забудований МАФами.

Крім цього, голова КМДА О. Попов, який, безумовно перерізатиме стрічку, коли пам’ятник буде поновлено, мусить знайти гроші для того, щоб відремонтувати Монітор «Железняков», який може ось-ось розвалитися, як свого часу розвалився човен засновників Києва. 

По-друге, привів до ладу сам парк.

По-третє, виділив фінансування на встановлення охорони, бо через її відсутність військовий корабель давно обікрали, знявши ланцюги, якорі та інше. А також передбачив кошти на реанімацію стрілкового тиру.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.