Героїв-моряків депортували заради ТРЦ

29 серпня 2012, 06:57
Власник сторінки
журналіст
0
816

Невже ми дочекаємося, що одного разу розберуть Києво-Печерську Лавру і ніхто не дасть щодо цього пояснення?

У Києві демонтували пам'ятник «Загиблим морякам Дніпровської флотилії під час оборони Києва», який стояв на набережній Дніпра з 1979 року задля реконструкції Поштової площі, яка передбачає будівництво величезного торговельного центру.

Влада, як завжди, вчинила не прозоро:  спочатку прибрала пам’ятник «Загиблим морякам Дніпровської флотилії під час оборони Києва», без згоди на це киян, а потім обговорюватиме куди його дівати.

 Уявіть собі, що для того, щоб побудувати черговий вертолітний майданчик на схилах Дніпра, якоїсь ночі демонтують пам’ятник святому Володимиру, а потім встановлять його десь на Оболоні.  

На обговорення виносилося два проекти реконструкції Поштової площі.  Один з них (дешевший) не передбачав знесення пам’ятника, а другий - дорожчий, що передбачає зведення на площі трьохрівневого торговельного центру, потребує знесення пам’ятника.

Таким чином торгаші з торгового центру виявилися потужнішим лобі, ніж моряки, які загинули захищаючи Київ.

Дивує також те, що про інцидент досі мовчить , приміром, Комуністична партія, яка завжди гостро реагує на подібні речі. Як на мене, очевидна змова комуністів і чиновників КМДА. Якщо вже комуністи і Попов вміють так тісно співпрацювати, то можливо, влада наважиться на те про, що давно мріють кияни – перенесе в інше місце пам’ятник  Леніну з бульвару Т. Шевченка.

Звертатимуся в  Прокуратуру з запитом перевірити законність дій влади щодо знищення пам’ятника, який охороняється законом як пам’ятка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.