Екологічна інспекція задоволена ходом вирубки дерев на Замковій горі

28 серпня 2012, 12:30
Власник сторінки
журналіст
0
656

ліс рубають, хабарі летять, екологи радіють

Державна екологічна інспекція не має претензій до забудовника Замкової гори в частині прилеглої до вул. Андріївський узвіз, 14-16 і стверджує, що законодавство при знесенні ним зелених насаджень не порушено.

Про це йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції на моє звернення щодо проведення підготовчих до будівництва робіт на території Замкової гори. 

Не зрозуміло як Інспекція, перевіряючи надані забудовником документи, не поцікавилася Угодою про оренду, де чітко зазначалося, що будівельні роботи мають бути закінчені ще в 2009 році. Отже, ніяке зведення готельного комплексу не може вестися в 2010, чи 2011, а тим паче – в 2012 році. 

Можливо, горе-екологи просто не помітили цю деталь, чи були інші причини заплющувати очі на такі речі? Приміром, хабар? З цим, як і з бездіяльністю Міністерства екології, якому підпорядкована згадана інспекція, має розібратись і Генпрокуратура, і Прокуратура Києва, і Київська природоохоронна прокуратура, куди я направив відповідні звернення.

Забудовник отримав дозвіл на видалення зелених насаджень на Андріївському узвозі, 14-16 тільки 17.12.2010, тобто після закінчення строку будівництва, згідно з договором. На жаль, Інспекція звернула увагу не Договір оренди, який фактично забороняє будівництво після 2009 року, а на незаконно виданий Держархбудконтролем дозвіл на будівництво від 14.10.2010, який згідно Закону не міг бути виданий в 2010 році, оскільки відповідно до Договору оренди будівництво мало бути закінчене ще до 2009 року. 

Як сталося, що Держархбудконтроль видав такий незаконний дозвіл теж має розібратися Прокуратура м. Києва. Сподіваюся її позиція виллється в кримінальну справу проти чиновників і забудовників.

Нагадаю, хоч будівництво на згаданій ділянці після 2009 року заборонено, земля досі знаходиться в оренді у ПП «Маркон», бо на сесії Київради від 26 квітня 2012 року депутат більшості Київради зняв з розгляду рішення про відміну передачі цієї земельної. Як наслідок на заповідній Замковій горі почались роботи зі зведення готельного комплексу «Mercure Andreyevskiy отель Киев» із закладами громадського харчування та підземним паркінгом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.