Бездіяльність влади спонукає екологічних злочинців

28 серпня 2012, 08:18
Власник сторінки
журналіст
0
614

Не потрібно шукати стрілочників, які особисто знищували дерева, а...

Вимагаю притягнення до відповідальності чиновників, що своєю бездіяльністю сприяли вирубуванню зелених насаджень свого часу в Голосіївському заповіднику, нещодавно в Бучанському лісі та безпосередньо на Жуковому острові, де, як повідомили активісти, в дні святкування Незалежності України, знищили 5 га заповідного лісу.

Вважаю, що ігнорування моїх чисельних звернень до Прокуратури м. Києва, КМДА і Міністерства екології щодо знищення, наприклад, Бучанського лісу активізує інших потенційних руйнівників заповідних територій столиці.

Тому я звернувся до Генеральної прокуратури з проханням перевірити діяльність цих інстанцій та з’ясувати причини ігнорування ними проблеми вирубування дерев на заповідних зелених територіях Києва. 

Кілька років перед цим ми не чули в Києві про масове знищення зелених зон. На жаль, за останній рік ситуація змінилася і забудовники під прикриттям чиновників, втратили не лише совість, якої у них, певно, не було взагалі, але і страх перед законом. 

Не потрібно шукати стрілочників, які особисто знищували дерева, а передусім необхідно покарати відповідальних за збереження зелених зон високопосадовців і в КМДА, і в Мінекології.

Згідно з розподілом повноважень в КМДА охороною заповідних територій займається Головне управління екології та охорони природних ресурсів на чолі з Ягодкою В. С.. В Мінекології - між міністром екології та його заступниками питання охорони природних ресурсів, відтворення та охорони земель, охорони та використання територій і об’єктів природно-заповідного фонду, координацією та контролем діяльність Департаменту заповідної справи опікується Вільдман Ігор Лазарович. 

Зрозуміло, що людям з ім’ям та діяльністю яких пов’язано стільки скандалів щодо знищення заповідних території в Києві потрібна депутатська недоторканість, щоб не відповідати за екологічні злочини здійснені в Києві. Тому не дивно, що вони намагаються стати народними депутатами. Але дивно, що в деяких з них вистачило нахабства балотуватися саме в Києві. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.