Новий київський чорнобиль триває

23 квітня 2012, 17:34
Власник сторінки
журналіст
0

Питання про невідомо-яку-реконструкцію хочуь винести на Київраду 26 квітня. Певно, щоб коли народ обуриться і вийде на вулиці, Попов зміг пообіцяти, що він НЕ ДОЗВОЛИТЬ РУЙНУВАТИ! До виборів?

Комісія Київради з питань культури та туризму не погодила проект рішення Київради щодо відведення земельної ділянки для реконструкції будівлі Гостинного двору під торговельно-офісний центр з паркінгом.

Відповідний проект рішення Київради «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки публічному акціонерному товариству «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі м. Києва для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр та обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою» внесений до порядку денного найближчої сесії Київради 26 квітня 2012 року.

Впевнений, що це рішення є нічим іншим як провокацією. Ні з моральної, ні з юридичної точки зору ніякі зміни в будинку Гостинного двору, який є одним з символів Подолу, неможливі. Думаю, якщо Київрада і підтримає це рішення, то тільки для того, щоб підіграти О. Попову, який згодом заявить, що він не допустить реконструкції Гостинного двору. 

Гостинний двір зафіксований в Законі України «Про Перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації». І хоча згідно з постановою Кабінету міністрів України від 15 серпня 2011 року №1380 він був виключений зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави, але ніхто не відміняв Закону, яким Двір захищений від приватизації. Закон, як відомо, має вищу силу, ніж постанова уряду.

Проте згадане акціонерне товариство  після виключення Гостинного двору з переліку пам’яток викупила у Фонду державного майна України будівлю Гостинного Двору (10 тис. кв. м.). Тепер воно звернулося до Київради з проханням виділити їм земельну ділянку під будівництво багатоповерхового торгово-офісного центру.

Нагадаю, що саме О. Попов контролює більшість у Київраді і достатньо його одного поруху пальця, щоб підпорядковані йому 70 депутатів не підтримали це рішення, тому за його прийняття голова КМДА нестиме особисту відповідальність. Звертаю увагу на те, що проект рішення вже погоджено необхідними службами КМДА.

Досье: Гостинний двір — торговельний комплекс на Контрактовій площі в м. Києві, зведений 1809 року замість старого двору (60-ті роки XVIII ст., архітектор Іван Григорович-Барський). Зараз у приміщенні Гостинного двору розміщені магазини, а також Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.