І тут без переворота не обійтись

01 квітня 2012, 09:48
Власник сторінки
журналіст
0
799

Зрештою, перевороти потрібні майже у всіх галузях, але чомусь усі зміни, які робляться - на гірше

Я ініціював звернення громадськості до Верховної Ради України з вимогою змінити містобудівний закон в частині скорочення дозвільних процедур у будівництві на території історичної забудови та біля історичних пам’яток.

Відповідна пропозиція  була підтримана на засіданні представників громадських організацій з керівництвом ГУ охорони культурної спадщини м. Києва. 

Сьогодні, якщо пам’ятко-охоронне управління міста і Мінкульт мають різну позицію щодо певного будівництва, то як правило враховуються та, яка ближче до інтересів забудовників. Тому необхідно запровадити проведення двох експертних оцінок: на рівні регіону і на рівні країни. Якщо хоча б одна з пам’ятко-охоронних структур не підтримає позицію забудовника, то йому має бути відмовлено і забудова не відбудеться.

Таким чином одна з оцінок, в разі їх розбіжності, виконуватиме функцію вето на рішення іншої структури. 

Тоді конкуренція між пам’ятко-охоронними органами перетвориться з конкуренції «хто більше знищить пам’яток», в конкуренцію «хто більше їх збереже». 

Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності (щодо скорочення дозвільних процедур у будівництві)» зменшує повноваження не лише громади, а й пам’ятко-охоронних структур. Ініційована  мною пропозиція могла б посилити функції пам’ятко-охоронних структур та повернути повноваження громаді.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.