Програма розвитку туризму в Києві абсолютно не фінансується

17 листопада 2011, 14:20
Власник сторінки
журналіст
0
1314

Хоча дітище О. Попова - «Стратегія розвитку Києва до 2025 року», передбачає перетворення Києва в потужний туристичний центр, «Програму розвитку туризму», при новому голові КМДА не фінансують.

Грошей на розвиток туризму в Києві не виділено ні в 2011 році, не планується виділяти їх і в 2012 р. Бюджет столиці, за його словами, фінансує лише обов’язкові заходи щодо підготовки до Євро-2012: карти Києва різними мовами, вивіски тощо.

Для реалізації Програми, яка передбачає участь в міжнародних туристичних форумах, навчання кадрів, проведення конференцій, формування рекреаційних та туристичних зон та об’єктів, наприклад, облаштування та будівництво нових оглядових майданчиків, необхідно було б виділяти щороку 5-8 млн. грн. Але міська влада, на жаль, декларує повагу до туристичного напрямку лише на словах.

Сьогодні кількість туристів, які прижають в Київ менша, ніж в радянський період, що є яскравим свідченням байдужості влади до туристичного розвитку Києва.

В Києві набудували чимало фешенебельних готелів, але як бачимо, вони не збільшують кількість туристів столиці, хоча Київ має великий туристичний потенціал з історичної та архітектурної точки зору.

Програма розвитку туризму прийнята 14.07 2011 року і передбачає шляхи та засоби розвитку туризму в м. Києві, загальні витрати з бюджету м. Києва, які мають бути використані в програмі складають 30 млн. грн.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.