Вертолітні майданчики біля 13 київських лікарень збудують заради Януковича

10 жовтня 2011, 14:09
Власник сторінки
журналіст
0
1276

Наміри столичної влади збудувати вертольоті майданчики на території лікарень є не чим іншим, як розбудовою вертолітної інфраструктури для VIP-політиків, чиновників та бізнесменів.

Ідея київської влади будівництва гвинтокрильних злітно-посадкових майданчиків на території медичних закладів, ніщо інше як розбудова вертолітної інфраструктури для VIP-політиків, чиновників та -бізнесменів, які із своїх заміських віл рухатимуться до лікарень вертольотом, а вже далі до офісу. Таким чином йдеться про нецільове використання земель медичних закладів. 

Згадані гвинтокрильні майданчики не будуть використовуватись в медичних цілях. Адже, скажімо доставити хворого з дому до лікарні, обминувши затори, не вдасться. Оскільки вертольоті майданчики в тих місцях, де перебувають хворі необхідно спочатку побудувати. На сьогодні такі майданчики є лише у кількох потенційно хворих, наприклад, у Януковича в Межигір’ї.

Виділяти землю лікарень під злітно-посадкові місця можна виключно для гелікоптерів швидкої допомоги, яких в Україні поки не існує. Якщо відповідна вимога не буде врахована в документі, то я закликатиму колег не голосувати за «вертолітну» ідею  чиновників.

Уявляєте, як себе почуватимуть хворі, коли в кількох десятках метрах від палати постійно сідатимуть та злітатимуть гелікоптери із високопосадовцями. Адже влада, замість того, щоб вирішити проблему заторів для всієї київської громади, намагається вирішити лише свої проблеми. Та ще й за рахунок лікарень.

Київська влада неодноразово намагалась використати не за цільовим призначенням землі київських лікарень, але завжди натикалась на потужний опір киян і опозиції. Спочатку йшлося про нібито будівництво соціального житла, потім про будівництво приватних закладів медицини, тепер у КМДА нова фішка – на землях лікарень побудують вертолітні майданчики.

Нагадаю, КМДА затвердила перелік адрес в столиці, де буде побудовано 16 вертолітних майданчиків (13 з них на території лікарень). Про це йдеться в розпорядженні КМДА № 1833 від 5 жовтня ц.р. "Про проектування та будівництво вертолітних майданчиків", оприлюдненому на офіційному сайті міської влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.