Три шанси для Ющенка, або НУ-ЗЮЗЯ, як частина ПР

22 серпня 2011, 07:16
Власник сторінки
журналіст
0
2487

Ющенко намагається повернутися в політику. У нього є три способи це зробити, щоправда, один з них навіть не варто розглядати.

Кілька фактів останніх днів: розмови про плани повернення Віктора Ющенка в активну політичну діяльність, гострі випади (в тому числі і в Печерському суді) проти Юлії Тимошенко, Заява Комітету Опору Диктатурі про те, що в разі збереження в складі НУ Ющенка ця політсила буде виключена зі складу Комітету, демонтаж двох наметів НУ в містечку опору біля суду.

Ці факти говорять, як на мене про те, що Ющенко не лише планує повернення в політику, а й зберігає реальний вплив на частину Нашої України.

Не віриться мені, що намети з містечка були зняті за рішенням партії НУ. Думаю це "самодіяльність" деяких прибічників екс-президента в середині партії. Але вже те, що вони наважилися усунуться від присутності в таборі, говорить про можливість чергових розколів в НУ. А відтак, про виникнення нової політлили під умовною назвою "Наша Україна за Ющенка, за Януковича!" (скорочено - НУ-ЗЮЗЯ). Ця політсила, цілком можливо повторить шлях запланований для інших політлил, що підтримують владу - влиття в ПР. Це подадуть, як консолідацію суспільства навколо ідей Януковича. Як результат, в списку ПР нададуть одне місце для ЗЮЗІ, яке й дістанеться кандидату в нардепи Віктору Ющенку.

Це - перший, найбільш ймовірний, найбільш чесний і  очевидний шлях "поверненя" Ющенка.

Другий шлях значно складніший. Оскульки НУ продекларувала, що усі політики, що були у владі, підуть не по спискам партії, а по мажоритарці, це вимагатиме від екс-президента обрати округ. Боюсь, що в 20 регіонах України, навіть, під дулами автоматів, які "агітуватимуть" за нього, і  навть за відсутності конкурентів Ющеко перемогти не зможе. Залишаються ще кілька регіонів - Луганськ, Крим, Севастополь, Донецьк.  Якщо Ющенко балатуватиметься там і отримає на це благословіння свого патрона Віктора Януковича, то він цілком може перемогти. ми ж знаємо, що покищо вплив ПР на виборчі комісії в цих регіонах значний і вони цілком спроможні порахувати голоси на корись свого протеже.

Є й теретій шлях, який виглядає неймовірним: Ющенко кається, НУ не розколюється, вона не виключається зі складу КОДу.  Далі, ще неймовірніше: КОД йде на вибори одним списком і надає місце в прохідній частині. Ну, і найнеймовірніше: це місце дістається Вікторові Ющенко і партнери по КОДу проти цього не заперечують, бо вірять в щирі розкаяння третього президента. 


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.