Це не лише руйнація святині, а й крадіжка корисних копалин

03 липня 2011, 17:15
Власник сторінки
журналіст
0
1802

Я розглядаю дії "забудовників", що руйнують Щекавицю, як незаконну розробку корисних копалин в центрі Києва. Це два злочини одночасно...

Завтра звернусь в Прокуратуру з вимогою з'ясувати, куди з легендарної гори Щекавиці діли тисячі кубів київського піску та глини, які належать громаді. На яких підставах цей пісок-глину видобувають в історичному центрі?
Руйнування легендарної гори, історичного ланшафту - це одне, а крадіжка майна громади під час руйнування гори - річ інша. 
У кожного куба вивезеного грунту є своя ціна. 
Я розглядаю дії "забудовників", як незаконну розробку корисних копалин в центрі Києва. Для того, щоб видобувати пісок у  Києві необхідна ціла система дозволів. У руйнівників Щекавиці їх немає...
Тож, тут не один злочин, а цілий букет.

Завтра уточню, але наскільки мені відомо, ця територія, відповідно до Додатку до Розпорядження КМДА № 979 від 17.05.2002 р., має статус зони регулювання забудови та зони охоронюваного ландшафту. Відповідно до цього документу, «в межах зон регулювання забудови повинен бути врахований композиційний характер традиційного історичного середовища. … В зонах регулювання забудови допускається нове будівництво із збереженням основних прийомів, характерних для історичної забудови традиційного історичного середовища пам’яток.» «В зонах охоронюваного природного ландшафту не дозволяється будь-яке будівництво, що негативно впливає на характер ландшафту. Передбачається збереження і регулювання рослинності, …, знесення дисгармонуючих будинків і споруд, що спотворюють історичний ландшафт. Проектування та будівництво нових житлових районів, промислових та інших об’єктів обмежується.»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.