Те що відбувається з Щекавицею – це лише початок її знищення

01 липня 2011, 16:44
Власник сторінки
журналіст
0
1874

Хоривиця, Щекавиця і Києва гора для Києва - це, як три слони для древніх на яких тримався світ . Знищивши одну з них, ми фактично позбавляємось Києва в тому розумінні, яке мали давні кияни.

Незважаючи на протести екологів, істориків і громадськості 29 і 30 червня екскаватори та інша техніка продовжили розривати історичну гору Щекавицю.  

Сьогодні, 1 липня відбулася акція протесту проти незаконного руйнування забудовниками гори Щекавиці.

Якщо не вжити термінових заходів, то Щекавиця буде повністю знищена.

Зверніть увагу: сьогодні над ділянкою забудови, де знищується Щекавиця, гора нависає прямовідвісною стіною в кілька десятків метрів. Нищення гори не достатньо просто припинити, бо в такому випадку гора сама обвалюватиметься. Отже, для того, щоб почати будівельні роботи треба побудувати підпірну стіну , яка коштуватиме кілька мільйонів доларів. Можна піти іншим шляхом -  донищити гору.  Як думаєте, який шлях обере забуловник?

Жоден  забудовник не візьметься за таку дорогу річ, як потужна підпірна стіна висотою кілька десятків метрів, але й не зможе без неї щось будувати, оскільки над будівлею нависатиме небезпека.

Висновок один – гору і далі підкопуватимуть і чекатимуть, поки гора не перетвориться на похилий схил.

А оскільки самої гори залишився лише п’ятачок, можна сміливо говорити , що, якщо влада терміново не втрутиться, Щекавицю ми втратимо назавжди.

У зв’язку із цими обставинами я звернувся до голови КМДА О.Попова і в Прокуратуру м.Києва з вимогою перевірити чи мають руйнівники Щекавиці необхідні документи. А також з вимогою вжити належні заходи щодо ліквідації наслідків акту вандалізму, який виявляється в знищенні однієї з святинь Києва - гори Щекавиця.  

Хоривиця, Щекавиця і Києва гора для Києва - це, як три слони для древніх на яких тримався світ . Знищивши одну з них, ми фактично позбавляємось Києва в тому розумінні, яке мали давні кияни.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.