На Святошино має з’явитись парк імені Феодори Пушиної

29 травня 2012, 12:19
Власник сторінки
журналіст
0
5008

Замість псевдосквера Василя Стуса

Замість знищеного «Скверу Стуса»  (він не був сквером Стуса, громадскість переплутала дві сусідні ділянки) в Святошинському районі міста Києва має з’явиться парк імені Феодори Пушиної. Відповідне звернення Святошинської районної організації «Зелений світ» м. Києва було підтримане мною і еолегами-депутатами на засіданні постійної комісії Київради з питань культури та туризму. 


Активісти Святошинської районної організації «Зелений світ» спільно з мешканцями району провели суботник в парку по вул. Феодори Пушиної на перетині проспектів Перемоги та Палладіна і висадили нові декоративні та молоді насадження поміж пеньків, де в ночі 25 лютого рейдери вирубали близько 100 дерев. Тоді цю ділянку, де відбулося знищення зеленої зони, помилково назвали територією скверу Василя Стуса.

Те, що має ім’я знищувати набагато важче, ніж те, що немає імені. Саме тому, наша комісія завжди підтримує ініціативи і звернення киян з пропозиціями надати ім’я бібліотеці, скверу, школі, парку тощо.

Довідка: Феодора Пушина (13 листопада 1923 — 6 листопада 1943) — Герой Радянського Союзу, військовий фельдшер, лейтенант медичної служби.

Служила військовим фельдшером на фронті. Медчастина, де працювала Ф. Пушина, знаходилася в передмісті Святошин. 6 листопада 1943 року група німецьких бомбардувальників завдала бомбового удару по Святошину. Будівля, в якій перебували поранені, загорілася. Феодора Пушина почала рятувати поранених, з вогню вона винесла тридцять тяжкопоранених і коли кинулася за останнім, почав руйнуватися будинок. Її винесли з вогню, але вона померла від сильних опіків і травм.

Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно їй 10 січня 1944 року посмертно. Похована на Святошинському кладовищі Києва.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.