В Дарниці з’явиться три «письменницькі» вулиці

21 березня 2012, 12:18
Власник сторінки
журналіст
0

а могла бути вулиця Рембазівська....

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА), до якої вхожу і я, прийняла рішення про найменування нових вулиць у Дарницькому районі на честь трьох відомих українських письменників ХХ сторіччя: вул. Бориса Антоненка-Давидовича, вул. Миколи Вінграновського, вул. Миколи Хвильового.

Ці постаті безумовно заслуговують на увічнення, вони живуть в нашій пам’яті, а тепер житимуть в назвах вулиць. Я радий, що особисто мав можливість долучитися до увічнення українських класиків.

Група незалежних експертів, яка працює над перейменуванням і найменуванням вулиць, дуже кваліфікована і добре аналізує ситуацію, тому в експертному середовищі напрацьовуються хороші рішення в інтересах міста.

На жаль, депутати Київради неохоче підтримують рішення про перейменування, але в даному випадку йдеться про найменування. Тому думаю, що до Дня Києва Київрада прийме це рішення, і в столиці стане ще більше вулиць, назви яких пов’язані з історією та культурою нашого міста.

Дарницька районна адміністрація пропонувала присвоїти зазначеним вулицям назви: вул. Папяна Павла, вул. Шустика Володимира, вул. Рембазівська, але комісія не підтримала дані пропозиції, які пов'язани з заводом і іменами директорів, запропонувавши вулицям, які плануються під багатоповерхову житлову забудову, імена видатних українських письменників.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.