У 8-ми районах Києва чиновники оббирають митців

13 грудня 2011, 12:19
Власник сторінки
журналіст
0
812

Вартість світла і води для художників творчих спілок України залежить від того, в якому районі Києва розташована їхня майстерня.

Сьогодні лише ті митці, які мають творчі майстерні в Шевченківському та Подільському районах міста сплачують комунальні послуги за тарифами встановленими для населення (за 1 Гкал - 237,70 грн.). Інші 8 районів ставляться до художників як до бізнесменів, отже і плату за комунальні послуги беруть за найвищими тарифами.

З проханням сприяти справедливим тарифам звернулась Національна спілка художників України до нашої комісії Київради з питань культури та туризму.

Я обурений такою ситуацією. Виявляється, що безліч київських художників з вини чиновників не використовують своє право платити менше. Переконаний, було б справедливо, якби художникам не лише терміново знизили тарифи, а й повернули незаконно стягнуті з них кошти.



Згідно з діючою Постановою Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 р., доповнення до неї від 17.11.2004р. № 1557 та Розпорядженням КМДА від 29.12.2010 р. № 1222 передбачено, що тарифи на комунальні послуги майстерень творчих спілок прирівнюються до рівня тарифів встановлених для населення.

У 8-ми районах м. Києва художники платять за комунальні послуги за найбільш високими тарифами (за 1 Гкал. - 960,73 грн.). На сьогодні в середньому майстерня для художників столиці площею 50 м² коштує 4 тис. грн. в місяць. 

Теоретично влада розуміє, що потрібно підтримувати митців, навіть взялись за розбудову галерей, а практично – робить все, щоб митці замість того, щоб займатися мистецтвом втягувались в комунальні розборки.

Згідно з новою Стратегією розвитку м. Києва в місті передбачається відкриття однієї галереї на кожні 3 тис. 150 жителів, а це означає, що без інтенсивної роботи художників галерейний проект перетвориться в порожній звук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.