Київські безробітні стануть художниками?

12 грудня 2011, 08:54
Власник сторінки
журналіст
0
1226

Відповідно до Стратегії Києва до 2025 року у Києві буде близько 1 тис. арт-галерей.

Звичайно, Київ потребує створення нових закладів культури, але ті розробники Стратегії, яких найняла київська влада, здається, не мають почуття міри. В попередньому варіанті Стратегії до 2025 року планувалося побудувати 130 музеїв і 40 театрів, а в оновленому варіанті замість них, з’явилась нова фантастична цифра – в Києві буде одна галерея на кожні 3150 жителів. Арт-галереї, певно, з’являться в кожному дворі.

Якщо Київ і справді збирається реалізувати таку програму, то владі треба почати масову підготовку мистецтвознавців, адже без мистецтвознавця-куратора виставок існування галереї не можливе. Сьогодні в Києві працює кілька десятків фахівців цієї професії, а потрібна буде ціла тисяча

Крім того, така кількість галерей потребуватиме великої кількості художників, щоб вони могли виставлятись і продаватися в тисячі галерей Києва. Для того, певно, потрібно налагодити перепідготовку кадрів і запропонувати тим, хто залишився без роботи, швиденько повчитися і стати художником.

Здійснити цей проект без розроблення комплексної програми «Галереї Києва 2012-2025рр.» не можливо. Та і з нею, гадаю, теж це фантастика...

Нагадаю, «Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року» у кінцевому варіанті буде винесена на сесію Київради 15 грудня 2011 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.