КМДА поміняла позицію з приводу скандального будівництва на вул. Пирогова, 2

11 грудня 2011, 19:33
Власник сторінки
журналіст
0
741

Департамент містобудування, архітектури та планування територій під час розгляду питання щодо будівництва на вул. Пирогова, 2 прийняв рішення, що перепон для подальшого будівництва він не вбачає.

Мене цікавить, що стало підставою для повторного обговорення питання зазначеного будівництва, якщо спеціальна комісія, членом якої я був, створена на вимогу Прем’єр-міністра М. Азарова, вже встановила, що будівництво житлового будинку на вул. Пирогова, 2 ведеться незаконно? Ким визначився перелік осіб присутніх на новому обговоренні? А також, яким чином учасники засідання Департаменту можуть обґрунтувати суттєві розмежування між висновками комісії, яка визнала це будівництво неможливим, та своїми висновками?

Згідно з рішенням згаданої (створеної на вимогу Прем’єр-міністра М. Азарова) тимчасової комісії з перевірки об’єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва на відповідність державним будівельним, санітарним та екологічним нормам, подальше будівництво було визнане технологічно неможливим та небезпечним в рамках наявного проекту, оскільки воно пов’язане з реальною загрозою нищівних деформацій та повного знищення найближчого житлового будинку та прилеглих до нього трьох пам’яток архітектури.

Можливо, була таємна вказівка Президента розглянути це питання повторно, або доручення з боку Прем’єр-міністра? Чи було хоча б доручення голови КМДА О. Попова? Можливо, комісія «аналізувала» питання під тиском забудовника? А може не під тиском, а за змовою з забудовником? Сподіваюсь, ці питання вивчить голова КМДА О. Попов, а якщо у його підлеглих не достатньо слідчої кваліфікації, то Прокуратура.

Нагадаю, що тимчасова комісія рекомендувала КМДА внести пропозицію до Київради щодо відміни рішень Київради від 07.07.05 р. №609/3185 про будівництво житлового будинку на вул. Пирогова, 2 з вбудованими офісними приміщеннями, приміщеннями соціальної сфери та підземним паркінгом і рішення Київради від 18.02.07 р. № 122/783 про виділення земельної ділянки в оренду під забудову з правом подальшого викупу та забезпечити демонтаж збудованих конструкцій із відновленням благоустрою території. 

Сьогодні скандальне будівництво на вул. Пирогова, 2 триває, не зважаючи на приписи Прокуратури та заборону Апеляційного Суду м. Києва про припинення будівництва. За цей час на об’єкті зведено 2 поверхи майбутньої будівлі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.