Завтра роботи по руйнуванню Щекавиці будуть припинені

04 липня 2011, 15:44
Власник сторінки
журналіст
0
1462

Завтра, 5 липня о 14.00 руйнівники Щекавиці отримують припис про припинення будівельно-земляних робіт.

Завтра, 5 липня о 14.00 руйнівники Щекавиці отримують припис про припинення будівельно-земляних робіт.

Прошу активістів різних рухів, ЗМІ та небайдужих киян прийти завтра до місця скандальної забудови та приєднатись до менеі до в.о. начальника ГУ Oхорони культурної спадщини Я.Діхтяря під час вручення цього припису. 

Це важлива перемога небайдужих киян. На моє прохання Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця, що є археологічним заповідником, зоною регулювання забудови першої категорії, зоною охоронюваного ландшафту. В управлінні дійшли висновку , що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не проводилось.

На зрізі Щекавиці навіть візуально помітно залишки давньоруського житла з піччю і господарськими ямами, але забудовники все це цинічно знищують. 

Сподіваюсь, вони зупинять свої роботи і дадуть, як і передбачено законом, попрацювати археологам . А за цей час Прокуратура і керівництво міста вивчать інші аспекти діяльності забудовників.

До речы, ще в 2007 році Інститут археології погодив роботи будівельників в цьому місці за умови проведення археологічного дослідження, яке так і не було проведене.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.