Попелище

16 липня 2011, 09:18
Власник сторінки
0
3009

Про нову дату в історії України та Рейхстаг



Зусиллями судді Киреєва була запроваджена нова дата в історії України.

Отже, 15 липня можна офіційно вважати днем завершення формального судочинства в Україні.

У нас реального судочинства якось і досі не було, ну не складалось з ним. Але було формальне, коли всі робили вигляд, що є судовий процес  є адвокати, підсудний, глядачі.

Влада зрозуміла, що суд проти Тимошенко перетворюється на процес проти самої влади (люди чули правду та бачили фальшиві звинувачення завдяки трансляціям по ТБ). Тому, відмовившись від всіх своїх обіцянок Європі здійснювати публічно процес над Тимошенко, і, видворивши всі телекамери, заборонили не тільки пряму трансляцію, а й навіть фіксацію того, що відбувається в суді.

Гнана своїм страхом влада пішла ще далі. Адвокатів  Тимошенко не допустили до процесу, а щоб було спокійніше її саму  видалили із залу суду. В результаті прокурори задоволено читали звинувачення пустій лаві на якій нікого не було. А спроба захисника зайти до залу суду завершилась тим, що міліція його просто викинула. Тобто навіть ознак фіктивного суду в Україні не залишилось.

Дуже схожим був процес 30 -х років у нацистській Німеччині, де судили «підпалювачів» Рейхстагу. Один із підсудних,  Георгій  Димитров перетворив суд на обвинувачувальний процес проти нацистів. Його тоді більше 30 разів позбавляли слова, кілька разів виганяли із залу суду. Більше того, нацисти настільки перелякались його запальних виступів, що навіть  припинили радіотрансляцію процесу. Думаю, якби населення тодішньої Німеччини уважно і відповідально поставилось до цього процесу та розвінчання Димитровим  нацистів та нацизму, Другої Світової могло б і не бути. Але, все вийшло інакше, а Німеччині довелось терпіти більше десятиліття терору, страху та нелюдських знущань. До речі, саме після того процесу відкритих політичних судових засідань у нацистів більше ніколи не було.  Незгодні з режимом люди почали просто зникати...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.