"Жити стало добре, жити стало веселіше"

29 липня 2011, 17:15
Власник сторінки
соціальний експерт
0
4922

Про поліпшення рівня життя простих людей сьогодні говорити не доводиться. До речі, пан Азаров міг би поцікавитися хоча б, скільки коштує така улюблена ним капуста...

Азаров змушений постійно повторювати «жити стало добре, жити стало веселіше», навіть незважаючи на стан споживчих цін, вартість послуг ЖКГ і т.д. Те, що ціни постійно зростають, називається стабілізацією? Так, для олігархів це так. Для міністрів із уряду Азарова,  для чиновників з партії регіонів , які у рази збільшили свої статки, для його сина – теж так. Для Януковича та Азарова життя однозначно покращилось і стабілізувалось.

 Урядова статистика – це одне, а сімейний бюджет – зовсім інше. Статистика дута, ми всі знаємо, як вона робиться. Вона потрібна для звітності перед міжнародними організаціями, щоб показати, що у нас все стабільно і нам можна давати кредити. Ці казки – для МВФ.

Давайте згадаємо, як щодня  урізуються соціальні права і гарантії. Діти війни повинні отримувати 229 гривень надбавки до пенсії, а реально «завдяки» уряду отримують у чотири рази менше – 49 гривень 80 копійок. Якби Азаров і його уряд виконували закон, то чорнобильці, інваліди першої групи мали б отримувати 1600 грн. пенсії, а реально отримують 1200 грн., тобто «азаровщина» не додає кожному інваліду-чорнобильцю мінімум 400 грн. Учитель вищої категорії повинен отримувати зарплату 2 100 грн, а реально йому платять 1 350 грн. І таких прикладів багато.

Про поліпшення рівня життя простих людей сьогодні говорити не доводиться. До речі, пан Азаров міг би поцікавитися хоча б, скільки коштує така улюблена ним капуста...

Що стосується гривні, то тут теж не все так однозначно. Є віртуальна інфляція, а є реальна. Згідно з оцінками незалежних міжнародних експертів, за минулий рік вона склала не 10%, а 40%. Це стосується головних продуктів споживання, а не ювелірних виробів та інших предметів розкоші. Українець же витрачає на харчування 60% доходів

Ще одне. Азаров каже, що з нацвалютою все буде добре, а банкіри і фінансисти попереджають, що вже цієї осені курс гривні може зірватися, що наша валюта може сильно девальвувати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.