Свято на чужій вулиці

15 вересня 2011, 12:30
Власник сторінки
0
1081

«Демократія – найгірша форма правління доти, поки ви не порівняєте її з іншими», - Вінстон Черчилль


Сьогодні Міжнародний день демократії.  Декілька років тому ООН запровадила це свято, прийнявши  Загальну декларацію прав людини і Міжнародний пакт про громадянські та політичні права у яких знайшли своє відображення базові принципи сучасної цивілізації.

Здобутки в Україні, приурочені до цього дня, вразять навіть найнепересічнішу уяву: політичні репресії, політв‘язні, щоденне рейдерство підприємств представниками влади, обмеження свободи слова, цензура, заборона масових зібрань…

Але я впевнений, що  це все тимчасові явища, які увійдуть в історію разом із тими, хто відкриває перед Україною перспективи відкату до минулого століття.

Хочу поздоровити з цим святом справжніх патріотів України, тих хто не відсиджується на м‘яких диванах, хто не просто філософствує про «однаковість» можновладців, а готовий щодня захищати демократію у власній країні, і не тільки в інтернеті, а й на вулицях. Тому я вірю, це свято буде і на нашій вулиці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.